Plikten gjord, jag förtidsröstade

Nu när jag tittar på TV är jag glad att jag tog mig i kragen och förtidsröstade, jag kom strax efter öppning och trodde inte att jag skulle behöva stå i kö, men det fick jag. Det var 2 före mig i kön in i lokalen och 3 som höll på att rösta, den fjärde som skulle välja valsedlar han blev aldrig färdig. Men till sist var jag klar.

Visst är väl känslan lite ovanlig att Englands drottning inte finns mer här på jorden, men på andra sidan finns hon. Undrar om hon är lika plikttrogen där. Jag följer inte kungligheter eller andra storheter och kända personer, men just henne kunde inte ens jag undvika. Jag var alltid väldigt imponerad av hennes kläder, samma stil fast i olika färger, och vilka fina färger dessutom.

Skulle vara roligt att veta om hon mådde bättre i vissa färger än andra, trivdes bättre i vissa färger än andra. Detta är ett ämne som jag skall fördjupa mig lite i, läste lite om att vi hade våra favoritfärger, men som vanligt ifrågasätter jag. Jag hittade lite skrivet om detta på nätet, men vet inte om jag skall hålla med, började tänka efter. Jag då som har stjärntecknet Oxen skulle ha favoritfärg svart, visst jag har en del svarta kläder, alltid lättast att bära. Men jag har i min heminredning inget som är svart, där går färgerna i blått, rosa och grönt. Kan kombinera dessa med vitt och grått.

Har sedan ett par år varit mer och mer förtjust i färger såsom gult och rött, gärna orange. Men det är bara detaljer. Rött har jag övervägande till jul och givetvis gult till påsk, men min kudde jag virkade har alla färgerna och den tycker jag lyser upp i rummet. Skorpionen har favoritfärg röd, de jag känner har mest jeans i blått, men ibland svart, sällan har jag sett en skorpion i rött. Det har med självförtroende att göra påstås det, och jag kan inte påstå att de jag träffat har saknat något självförtroende, men jag kollade aldrig färgen på strumpor och kalsonger.

Det tar lite tid att fördjupa sig i detta ämne, men jag gör det lite då och då, och kommer att dela med mig här. Stenar är också något som är intressant, men också en hel vetenskap. Viktnedgång på gång, en hel vetenskap och det var väl ingen som nämnde att det innebar inte bara att det var jobbigt, inte varför det var jobbigt för man mår inte direkt bra, och blir rädd för att man blivit sjuk, Och detta spring på toa hela tiden känns det som, har ingen förklarat. Tur att jag har för vana att ta reda på, jag trodde att jag drack alldeles för mycket ända tills jag kollade upp mig själv, men så var det inte, utan detta beror på att fettet blir till vatten och någonstans skall det som sagt ut.

Om jag ser någon skillnad på mig själv, näääää……men med ny och värdefull vetenskap för mig, tycker jag inte synd om mig själv längre och har skaffat mig de hjälpmedel jag behöver för att komma ut och kunna promenera längre än runt grannes hus, nu har jag snart något att hänga på, som jag säger. Det är Kolen som sätter gränser för syresättningen, blåser det försvinner energin jättesnabbt, men nu får jag stöd till mina lungor, så det blir extra hjälp till att bekämpa vikten. Jag tog god tid på mig att sluta röka, för jag ville egentligen inte, därför drog jag ut på det. Jag visste jag skulle gå upp i vikt. Men jag räknade inte med att bli sjuk.

Kalorier, jaga kalorier…….det finns kalorier i allt man äter och dricker. Allt gott är det massor med kalorier. Det finns riktlinjer för hur många kalorier man skall ha per dag och vid sin ålder och om man tränar eller ej. Jag har goa mått för jag får lov att äta 1600 kalorier per dag men min lilla träning. Men en lingongrovasmörgås med mjukost är 120 kalorier…….behöver jag skriva mer, plötsligt blev dessa 1600 väldigt lite……..Man kan googla på kalorierna och bli väldigt förvånad, en tankeställare. Och jag protesterade när min lungsköterska påstod att man brukade äta sig till övervikt, hon hade alltså rätt, fast jag tyckte jag var hur duktig som helst och gjorde som dietisten sa, åt allt med nyckel på, mindre socker, jag gick ner 3 kilo……..

Jag äter inte mycket socker, men tycker faktiskt om glass, så tur att det är höst och snart vinter, för till våren har jag kanske en sådan tur att det syns allt det jobb jag lägger ner på att bli mindre. Jag brukar skylla på att det blivit mer av mig och är därför svårhanterlig, vilket det manliga könet tycker ändå. Men det har blivit mer av mig och då är jag väl besvärligare. Prinsessan talade om detta för sin morfar (fegis) Fegis (morfar) och håller med mig att det är anledningen till att han inte hämtat hennes saker hos mig. Han kallar henne för sladder-apa så jag har köpt ett mönster med en apa som äter banan, som hon skall få. Men som hon och jag säger så är hon kanske jätte-gammal innan fegisen fått loss tummarna. Prinsen jodå, ha börjar vara med lite mer, han är än så länge lite lugnare, men jag lyssnade på ett samtal mellan bonus-farfar och prinsen om vad han skulle ha vägen i trädgården till och vad han skulle behöva för saker.

Jag vet vad morfar går igenom, och det är inte enkelt det heller, oavsett om det är självförvållat eller inte, man tänkte inte att resultatet skulle bli på sådant vis som det blev, egentligen tänkte man inte alls, Jag har inget sug efter cigaretter och har inte haft sedan den dagen jag inga köpte och inga hade. Däremot köpte jag fishermans för jag blir torr i munnen och dessa hjälper, om jag bytt från cigg till fishermans, kanske det, men det är i alla fall mer hälsosamt och bara per 100 g 246 kalorier, tur att det bara är 25 g i varje påse. Man är uppe i dessa 1600 kalorier på ett nafs om man inte tänker sig för.

Heja morfar och heja mig, detta klarar vi…….bestäm och lägg av, köp inget, och det kan vara anledningen till att jag inget sug har efter en cigg, och har aldrig haft på dessa 8 år, prova själv, kanske samma för dig. Vad var det prinsessan sjöng häromdagen……morfar min älskling, morfar min älsklingsgubbe……..undrar vad han lovat, men jag tror jag kan hålla med.

Många kramar och Britt-kärlek