Det där egot

Det är så enkelt att yttra orden, du är så ego, vad menar vi då, antagligen att människan bara tänker på sig själv. Och det i de flesta situationer. Men att lyssna på egot är inte snällt till en själv, Det är aldrig nöjt och man får ganska så dåligt självförtroende och självkänsla. Egot gör allt för att du skall ifrågasätta dig själv, tala om för dig att du inte är bra nog, att du inte kan, med andra ord allt för att du skall göra fel och misslyckas. Och detta har vi inga bekymmer att tro på.

Vi borde försöka komma ihåg att vi är bara på jorden i mänsklig varelse tillfälligt. Vi är på besök och får vara människor, men det är inte kroppen som överlever, det är själen. Det sägs att vi är lika på andra sidan som vi var på jorden, alltså hur vi uppförde oss, Jag tyckte detta var otroligt, blev man inte bättre när man väl var på andra sidan igen, ända tills jag fick svaret. Det är kroppen som dör, själen finns kvar. Då kan man undra om en människa uppför sig väldigt illa som människa är det då deras själ som är dåligt uppfostrad.

Nä sägs det, det är bara för att vi skall känna igen våra nära och kära på andra sidan. Jag vet, jag är lika funderande som många andra. För i min värld uppför man sig ordentligt, kan man uppföra sig illa är det inte svårare att uppföra sig bra. Men tydligen vågar folk inte uppföra sig ordentligt och snällt. Jag säger inte att man skall vara hur trevlig som helst till folk som gjort en illa, eller på annat sätt fått mig själv att önska dom ur mitt liv, inte vilja umgås med dom. Jag bestämmer själv vem jag vill umgås med och träffa, inte bli tvingad att träffa en annan människa för att deras dåliga samvete talar.

Det finns fortsättning på detta ämne om ett par dagar……….

Många kramar och Britt-Kärlek