Prinsessan E och Prinsen L

Jag har lyssnat på en liten prinsessa ett tag, och hon planerar både sin morfars liv och mitt liv. I alla fall när hon skall tillsammans med prisen vara på besök och sova över många nätter. Hon gjorde en beställning hos mig på handarbetade saker såsom filtar, klänningar, jacka. Hattar och numera också sockar och vantar. Hon hittar mer och mer hon vill ha, och är med mig när jag är inne på Pinterest för att inspirera mig.

Otroligt nog blir hon inte sur när jag säger hon får vänta, det finns andra som också har gjort beställningar. Då återgår hon till att tjata på sin morfar så att han kan hämta hennes saker hos mig, vilket han lovat henne. Hennes argument är bland annat att om han inte skyndar sig växer hon ifrån sakerna. Han försökte med att hon gav honom gråa hår, men det accepterade hon inte, hon sa bara det går inte, för du har inget hår.

Numera sjunger hon “morfar är en fegis, han tror Britt bits, han älskar henne, men han är en fegis” …..”Morfar är min älsklingsgubbe, våran älsklingsgubbe, min och Britts älsklingsgubbe” “Morfar, moooorrrrffffaaarrrr…..MORFAR, MORFAR, sover du, varför svarar du inte”……….

Det är inte alla gånger det går att svara, beroende på var man är någonstans. Men han skrattar i alla fall. I början när jag hörde henne, trodde jag det bara var inbillning och fantasi. Men jag fick påminnelse om när min egen son var liten, ca 2,5 månad, och satt i babysittern, på golvet, för han gungade mycket. Jag stod och diskade, han hade en massa ljud för sig och gungade jättemycket när jag tittade på honom. Jag bodde i ett loftgångshus, med köksfönstret utmed gången, han tittade på mig med världens leende och sedan på fönstret, detta gjorde han ca 3 gånger och tredje gången hörde jag, men titta då, titta vem som står i fönstret……jag följde hans blick och där stod hans mormor och vinkade………hans mormor och hans lilla älskling.

Så visst kan babisar prata, bara man lyssnar, jag pratade på samma sätt med min dotter. Detta gör man utan att man tänker på det hela, för när de börjar prata glömmer man bort. Alltså jag har inte blivit konstig eller tokig. Men roligt är det i alla fall. Jodå, prinsessan har gjort beställning till morfar och prinsen har önskat lite. Prinsessan säger att han är bara en liten baby än, men blir större sen……hon är alltså ca 1,5 månader äldre än han.

Prinsessans och Prinsens önskelista till morfar: En lekstuga, pool, sandlåda, gungor vars en, annars bara kivar vi och en väg där vi kan cykla både på framsidan och tillbaka till baksidan, dockor och vagnar, annars kan Britt inte göra dockkläder, vi måste ha bilar. Vi kan dela rum när vi sover över hos er morfar, dig och Britt. Men Morfar Britt behöver också plats, eget kontor, och med så många långväga gäster/släkt måste det finnas minst 2 gästrum och morfar du kanske också behöver ett kontor. Du fattar va, huset är för litet. Du kan alltid bygga ut, eller hur? Morfar, moooorrrrrffffaaarrr,,,,MORFAR, MORFAR, Han svarar…..hon har du hämtat mina saker än morfar……

Vad prinsen ville ha vägen han kunde cykla på, köra sin bil på, men också delade han sin önskan med prinsessans önskemål. Morfar som kallas farfar bonus hos prinsen undrade varför de skulle ha så många saker i trädgården, och fick till svar att det berodde på att vi började bli gamla och det var det bästa för prinsessan och prinsen att de skulle stanna på tomten och inte rymma iväg ner till tex ån. Visst är det en viss utpressning, men en kär sådan. Fast hon skall tjata hål i huvudet på honom, för det har han inga än, hon har tittat efter.

Jag tror att denna lilla prinsessa kommer att bli en svår nöt för morfar att hantera, hon kommer att få som hon vill för det mesta, och pratar omkull honom, om han inte är smart nog och lyssnar till henne. Prinsen han kommer nog att bli lite lugnare, det återstår att höra och se. Men jag håller ned henne, vi skulle behöva större plats, så jag bli kvar i min lgh än så länge. När vi samlar bara våra familjer med barn, han har 2 egna barn med respektive och barnbarn jag har 2 egna barn med respektive och barnbarn blir vi allt mellan 13-15 beroende på om bonus-barnbarnen kommer med, fet brukar vara fler som vill närvara och då kan vi bli runt 20-25………jag bara undrar, var skall vi sitta och vissa av dessa brukar sova över hos mig.

Jag har en viss fördel för mitt liv har förändrat sig till att få plats med detta liv, som tilltalar mig alldeles utmärkt, det finns tid för mig själv, finns tid för respektive och finns tid för barn och barnbarn och vänner. Finns tid för intressen. För morfar innebär det vissa förändringar, och han gladde mig häromdagen med att han börjat göra dessa förändringar, allra mest är jag glad och tacksam för hans egen del, som gör att hans hälsa blir bättre, och han har mycket kärlek och glädje att se framemot, och en massa extra jobb, men roligt jobb och glädjen att ha barnbarnen på besök.

Prinsessans ord för tillfället är…..”tjata hål i huvudet på morfar och sätta fart på honom” så saker och ting blir gjorda. Omtänksamt av henne att tänka på oss att vi blir gamla…….och det är vi jämfört med de två som i inte har fyllt året än. De allra flesta undrar alltid om hur lång tid saker och ting tar och när det skulle inträffa. Det handlar mycket om hur man är som människa, hur mycket man behöver överbevisas, hur mycket man skall ifrågasätta och när man själv tar sig i kragen……..men jag har fått svaret……när vintern är slut……..jag hoppas då givetvis på våren 2023………..

Många kramar och Britt-kärlek