Vad svårt det kan vara!

Jag har rest runder på internet bland många hyresvärdar både lägenheter, hus och fritidsbostäder. Vissa kostar väldigt exklusivt…..jag har lärt mig att det heter inte dyrt utan exklusivt. Vill jag betala dessa exklusiva priser, inte riktigt, men jag vill ha standarden. Skulle jag byta till de bostäder som fallit mig i smaken kommer det att kostar dubbelt mot vad jag betala idag.

Då tittar jag på min nuvarande bostad som jag trivs mycket bra i, har bara genomfartsvägen att klaga på, massa störande bilar, den ena kör fortare än den andra, eller så låter de i hela byn innan de kör förbi mitt. Jag kan fixa det jag saknar i min nuvarande bostad till en mindre hyreshöjning, eller helt enkelt köpa de saker jag saknar. Hur det nu än är så skall man mer än bo. Det enda jag inte klarar av att fixa är mer utrymme. Då måste jag ändå flytta.

Beslutsångest kallas det för, detta är nytt för mig, jag brukar inte vela, så jag har väl inte funnit min nya bostad än som lockar mig från min nuvarande, den enklaste förklaringen. Tur jag har bil så att jag kan köra runt och kolla områden och olika orter. på vägen kom jag på hur mycket jag fixar till mina nära och kära, utan en tanke på mig själv. Nu när jag ändå inte kunde hitta ny bostad, kan jag öva mig i att bli mer hänsynstagande till mig själv.

Som tur är brukar jag veta vad jag vill och det gör jag även denna gång, men priserna har blivit exklusivare och det tilltalar mig inte. Däremot lärde jag mig att man kan ha det mycket bra som pensionär bara man tänker efter, och lär sig fråga om vart gränserna går för att äga utan att det minskar inkomsten, eller hur mycket man får tjäna så att man verkligen tjänar mer även om det kanske inte rör sig om höga summor. Jag har varit inne på att köpa mig en husbil, men när bensinen blev så dyr, fanns det inte en chans att köra omkring med den, så det projektet får vänta.

Mina tankar har blivit mycket bättre nu när jag gett mina önskemål en chans att mogna, och man behöver bara lyssna på råden man får, från de man bett om hjälp av. Det finns massor i vårt universum att be om hjälp hos och man blir så klok. Det enda som inte kunnat bli större är min bostad, jag kan inte bygga ut, för att jag hyr den och de gör inte sådant, så då blir det väl flytt i alla fall, till något ställe. Jag är inte redo för storstadsliv, jag kände stressen när jag kollade på bostäder, den där stressen behöver jag bli av med inte hitta mera.

Vem vet, jag kanske hittar kärleken när jag ändå håller på att resa rundor oavsett hur jag reser. Ni borde prova, det fungerar alldeles utmärkt för mig, är jag osäker kan jag alltid köra dit och kolla upp, men för det mesta har jag alldeles klart för mig. Så det där med att träna och öva hela tiden lönar sig. Kärleken ja, till och med inom det området har jag uppfattat både det ena och det andra, och nya budskap framkommer, spännande.

Mina egna kort lagda till mig säger hela tiden, stressa inte, titta djupare, du är på rätt väg, kompromissa inte, det är din själskärlek (suck) jag trodde en sådan var enkel, men inte min så klart, det skall tvunget vara en svårare sort, då får jag till svar, att jag har förutsättningarna att lyckas. Även om vi båda vänt oss på andra hållet, så jobbar den äkta kärleken alldeles själv, och vi återvänder till varandra. Inte ens det är som vanligt, ett förbaskat velande och hattande fram och tillbaka och jag kan inte ens anklaga honom för han är inte ensam, Jag brukar aldrig vela på detta sätt. Jag kanske skall bosätta mig som bilden nedanför……

Många kramar och Britt-Kärlek