Välja fel 3

Till och med jag har lärt mig hur fel jag kan ha, när det gäller kärlek och förhållanden. För att skryta lite så brukar jag sällan ha fel, just för att jag har för det mesta båda fötterna på jorden. Brukar kunna läsa av folk, visst finns det de som är svårare än andra med ändå brukar jag träffa rätt. Jag vet vad jag skrivit om mina kärlekar och deras dumheter, och ett stort misstag har jag gjort, men det gäller mig själv och väldigt enkelt att rätta till, min stora kärlek var definitivt inte han jag trodde, och glad blev jag för det, för då kan jag fortfarande sålla mig på den sida av att hjärnsläpp har jag haft den gången och det räcker.

Tiden har gått sen jag senast skrev om mina kärlekar, men jag har blivit klokare och gladare för jag var inte så korkad som jag trodde. Jag hade accepterat och fått alldeles utmärkt hjälp för att klara mig genom livet med viljan att ha kärlek i mitt liv utan en massa negativa, besvikna och hatiska känslor, det är en klar fördel att bearbeta sina känslor efter hand. Nu är jag tillbaka på själslig kärlek igen, och det är verkligen kärlek, har aldrig ifrågasatt dessa känslor, men undrar varför eller vad som behövs göras för att vi skall träffas.

Då visar det sig att kärleken ifråga har skaffat sig dumma ovanor, och dessa ovanor är kanske inte så mycket bekymmer för hans egen del, men det finns glada kompisar som gärna hjälper till att underhålla och utan att tänka på eller kanske vara väldigt svag, hänger kärleken med. Valet som kärleken gjorde för många år sedan, visade sig inte alls vara det bästa för honom, han blev olycklig. Inte så konstigt, han valde bort kärleken, den rätta kärleken.

Nu kan det låta som om jag satte skulden på alla andra än mig själv, men så är det inte, det fria valet och vårt eget ansvar att se till att vi är lyckliga, ingen tycker det är lätt att välja om man nu skulle ha 2 att välja på, känslorna är de samma, men människan är olika. Att skilja på förälskelse eller kärlek är inte det lättaste, men kärleken tar aldrig slut, den finns där hela tiden. Och vad gäller själslig kärlek, är den extra stark och man behöver inte ens göra sig till eller jaga den, den bara kommer igång av sig själv. Att den andra personen är “snygg” och attraktiv, går inte ens att förklara, det är bara på sådant vis det är.

Man har ett stort ansvar i sitt eget liv och det är att ta hand om sig själv, älska sig själv också, man är värd hur mycket som helst. Och man måste inte diskutera det med andra människor, alldeles utmärkt att slippa andras åsikter om den saken. Att hålla kärleken hemlig är heller ingen bra ide, hur vill man då att den som är kärleken ska veta detta, hur det nu än är vill man att andra intressenter håller sig undan eller i alla fall på ett bra avstånd, så att man kan fånga in sin kärlek, men om allt är hemligt, hur blir det då……….

Vi har en fri vilja………men det finns ansvar med denna fria vilja……..man har ett ansvar när det gäller sig själv och sin lycka…….väljer man fel, få man lov att välja om…….inget blir lycklig av felval, oavsett vem eller vad valet gäller……att skylla på andra när det egna ansvaret blir fel, är heller inget bra. Att andra människor försöker förstöra eller locka med olika händelser, kan mycket väl vara deras avundsjuka, missunnsamhet, skadeglädje listan kan säker göra lång……..MEN är andra människor värda detta, eller borde man kanske gallra ut dessa människor ur sitt liv.

De har egen kärlek att vänta sig, men denna kärlek kommer inte förrän de släpper det gamla och dåligt beteende. Hur ska man få plats med nytt, när det gamla tar all plats. Självömkan är kanske bra till viss gräns, men de är bättre att släppa ilskan och göra rätt istället. Kärleken är redo och väntar runt hörnet, bara du själv vill och är redo. Egot klara sig alldeles utmärkt utan att man behöver göda det med än det ena än det andra. Se framåt istället för bakåt, och släpp in kärlek i livet, om inget annat blir det roligare och ljusare. Släpp änglarna in i era liv, man behöver inte veta vilken ängel det fixar sig ändå, be om hjälp.

Många kramar och Britt-Kärlek