Vi måste lära av barnen

Vi vuxna tänker ofta “nej, det finns inget övernaturligt” eller glömmer bort jordens skönhet. Vi måste lära oss mer av våra barn!

För ett litet barn är det spirituella naturligt. Barn har ofta låtsaskompisar, figurer som vi vuxna inte kan se. Jag säger inte att det alltid finns den övernaturlig förklaring till låtsaskompisar, ibland rör det sig bara om barnens livliga fantasi, men jag tror att en del låtsaskompisar egentligen är gamla själar som vi vuxna inte längre kan se. Innan barnen lärt sig att det övernaturliga inte finns och på så sätt stängt av så lever de ofta i en väldigt spirituell värld.

Jag märker även hos mina egna barn att de uppfattar naturen på ett helt annat sätt än vad de flesta vuxna gör. Ibland tar det en hel timme att gå hem från förskolan då de fångas av naturens skönhet och noggrant granskar blommor och träd. Vi borde också göra det, visa tacksamhet och beundran till den jord vi lever på.

Idag är min uppgift till er att försöka bli mer öppensinnade. Sluta tänk “nej, det där är inte på riktigt” och öppna upp ert sinne. Det finns så mycket mer som vi inte ser med blotta ögat. Lägg bort mobilen ett tag och gå ut i skogen. Låt dig fångas av naturens skönhet. Sätt dig ned och meditera ett tag. Du har absolut ingenting att förlora, bara saker att vinna!

Hoppas ni får en helt fantastisk dag!