Att använda en händelses facit

Denna händelse har inträffat men med andra människor som rollinnehavarare. Lite resumé, älsklingsgubbens val har kommit till mig, jag har på sätt och vis facit i handen. Jag vet hur det gick med honom. Det handlar inte om att man inte kan stå emot eller kan hantera de händelser som man råkar ut för. Det handlar kanske mest om vad man själv tycker att man är värd. Givetvis får vi sannerligen hjälp av andra att fila av på både självförtroende och värde.

Vissa tror att deras liv är det enda som existerar och alla andra lever på annat sätt. Tänk då efter när ni läst detta och vad kommer ni fram till, när det gäller händelser. Jag tänker inte vara långrandig eller i alla fall försöka att inte vara det. Valet som min älsklingsgubbe gjorde för 36 år sedan, blev inte bra för honom, och kanske inte heller för resten av familjen, kanske snuddar jag vi sanningen, kanske inte.

Han valde inte mig, blev olycklig och började dricka alkohol. Kanske kände han sina grannar långt innan, för grodan som äger grannhuset har säkert också bott i samma by i alla sina år, och därmed har de två säkerligen gått i samma skola. Min grannes bror vet vem älsklingsgubben är för de gick i samma skola, men de umgicks inte. Ni har följ min blogg ett tag och kan läsa om hur det gick för älsklingsgubben och hans familj. Han har mer eller mindre blivit tvingad att gå på antabus, för att de tog honom för rattonykterhet.

Ganska rätt åt honom kan jag tycka, för vid 63 års ålder skall man inte bli korkad utan ha skaffat sig kunskapen om vad som händer om man kör när man har alkohol i blodet. Som ni också vet är vi själsfränder och står varandra nära. Det finns mycket jag kan nämna som gör att jag vet att vi stått varandra nära och egentligen följt varandra genom alla 36 åren. Oavsett vem eller vad som högre makter har förmedlat till mig har jag alltid haft samma karl som funnits i min närhet. Kommer som en överraskning sades det, jo det kan jag skriva under på.

Genom åren har även högre makter sagt till mig, “KOM IHÅG ATT DEN FÖRSTA ÄR BARA EN FÖRÄLSKELSE” “GLÖM DET INTE” och så blängde mediet på mig, skulle kunna varit min mormor som hon hade budskap från, hon blängde också på mig för att jag skulle lyda. Nej, jag har inte glömt, men undrat många gånger vad i hela friden det var menat till. Enligt mig så de spådomar jag fått handlar om alla andra än mig, jag lever inte sådant liv. Och mycket riktigt det visar sig efter ett tag att jag hade rätt.

Då började jag undra om det var en skorpion som var min “den enda rätta” och jag har träffat mer än en skorpion-född kille, men de flesta är bara kompisar och inga varmare känslor uppstår, men vi har väldigt roligt tillsammans, och är väldigt överens om en hel del. Min fd svåger är också skorpion, vi hade våra vilda diskussioner, så min syster lämnade oss och gick och lade sig, ville inte vara med, för så klart skulle ingen av oss ge sig.

För det mesta så hade jag RÄTT han saknade kunskapen…haha….Jag skyllde på att han körde lastbil (egen åkare och hans stora intresse) och tittade på fotboll (egentligen all sport), då lärde man sig inte så mycket. Jaja, finns ingen anledning att skriva om vad han tyckte om mig, mer än att jag tillgodosåg hans behov av att diskutera och ha någon att skylla alla dumma lagar på, och testa mig och min kunskap. Men han blev sur när jag använde mig utav högre makter, eller rättare sagt de använde mig, för att komma nära honom……men vid min höga ålder (10 år äldre än han) hade jag rätt att höra lite dåligt, eller hur?

Om jag lurade honom att tro på mig, det tror jag inte för en sekund, men var i alla fall roligt. För att ge igen, tog han med mig till byns krog, min syster var höggravid och åkt till Norge. Vi skulle bara dricka “en öl”……Min syster och han hade träffats på samma krog och de var mer besökare där än jag, men två av tjejerna fick han den kvällen att tro att han tog chansen på mig sin sambos syster, han passade på medan sambon var i Norge, nog för jag kan få svarta blickar av det kvinnliga könet utan anledning, men dessa tjejer hittade en anledning till att tro mera. Behöver jag nämna hans leende……tur att även jag hade vänner på denna krog…….men någon dag skulle han få igen.

Efter många information stunder, har jag kommit fram till att min skorpion och jag oxen har vår alldeles egna gemensamma egenskap, det är när vi kommit överens om hur saker och ting skall vara, är det ingen, inte ens högre makter som lägger sig i, eller ens försöker ändra på det beslutet. Jag har testat detta på älsklingsgubben, och det är tur att han vet när det är jag som bestämmer, och att det mycket väl kan förvandlas till vårt beslut. Visst är det så de lärde påstår att det är, “i kärlek och krig är allt tillåtet”….mellan mig och älsklingsgubben handlar det om äkta kärlek.

Tro för allt i världen inte att min skorpion har lagt av med att försöka ändra, jag har börjat använda mina skyddsänglar som minne, de kan påminna mig om vilket som blev sagt eller överenskommet, undrar om skorpionens ändrande har med att göra att de tror de vet bäst. Jodå, man kan lära gamla hundar att sitta, det tar bara lite längre tid, och jag är pensionär och har hela dagen på mig att lära ut. Om ändringen verkligen inte är bättre, så kvarstår det som blev sagt från början.

Nu till en liknande situation, jag lovade att flytta till min älsklingsgubbe om han slutade dricka alkohol och byggde ut. Nu vet jag att han jobbar på sitt alkoholberoende, och bygger säkert ut, för jag har argumenten och envisheten, han behöver inte ens betala själv. Nu kan jag uppfylla detta löfte och hamna i samma situation som min älsklingsgubbe gjorde för 36 år sedan. Flyttar jag till honom blir det inget bra för mig, finns alldeles för negativa och dåliga energier där. Ett tillhåll för alkoholberoende, är det som påstås.

Jag har givetvis fått hjälp av andra medium med detta, för jag trodde inte från början att något sådant kunde existera. Det är olika faktorer, men också älsklingsgubben själv och hans grannar som har en tendens att dricka för mycket alkohol de också. Jag vet att älsklingsgubben har vissa bekymmer, vissa dagar går det bra, andra dagar svårare. Tänk om det har med energierna att göra? Jag har bett om hjälp till husrensning men även gjort så själv, jag upplever visst motstånd, detta går att övervinna med mycket mera jobb. Kanske kan jag lyckas med älsklingsgubbens tomt och hus, men hur länge? Det spelar säkert stor roll med grannen också. Därmed inte sagt att grannen behöver vara otrevliga människor, men energin påverkar dom också.

Rensningen som jag gör vara ett tag, sedan kommer energierna tillbaka, men till slut vinner jag även där. Vi alla har en fri vilja, jag är glad för att älsklingsgubben älskar mig, lätt att tro annat emellanåt, men glömmer jag inte att han är skorpion då brukar det funka, och jag har min självständighet att tacka mycket för. Han är mer kontrollerande än vad jag är, så det är lätt att sysselsätta honom, samtidigt som jag vet med mig själv, att jag gör bara sådant jag vill och kan ta ansvar för. Sådant som är tillåtet även när man har förhållande. Jag behöver fundera på det här med huset, men det ligger nära till hands att jag bryter mitt löfte.

Jag sätter mig inte på höga hästar och tror att jag kan motstå både det ena och det andra. Jag har sett för många som fallit offer för att de trodde de kunde motstå frestelsen. Jag har både någon som säger att jag skall lägga ner jobbet med huset, samtidigt som jag har ett “jävlar anamma” som vill visa att det fungerar med husrensningen. Jag är dessutom inte speciellt glad i byn där han bor tråkigare än där jag bor själv. Min by känns ljusare än hans. Men andra ord, det kommer inte att bli bra för mig. Ändå sitter jag och tycker det är själve den att jag inte kan hålla mitt löfte, för i regel trivs jag överallt och fixar och donar så det blir trivsamt och trevligt.

Jag kommer att välja att bryta mitt löfte, för jag har börjat tänka på mig själv på ett helt annat sätt än vad jag gjort tidigare. Det finns en ljus väg och en mörk väg, jag väljer den som är ljus. Jag har bestämt mig för att skall jag flytta, skall det vara till det bättre och större, annars kan jag bo kvar. Och hittills har jag lyckats få plats till alla de som gärna besöker mig och sover över, vilket innebär att jag har ingen egen sängkammare.

Jag jublar inte över detta beslut, men vet att det är det bästa, men hoppas på att älsklingsgubben blir kvar hos mig, han får gärna flytta till mig eller med mig. Så jag få väl hitta på annat som lockar honom att sluta med alkohol, men fortsätta med mig, vad det nu än må vara…….

Som det verkar nu, kommer jag och min son att så småningom hyra ett hus gemensamt. Men vi har också i tanken att det skall vara två våningar, helst källare säger min son, så vi har vars en våning. Vi är inne på generationsboende. Detta kommer in på min svärdotter, hon är så genomskådad att hennes elakheter genomlyser hennes agerande, så givetvis hoppade grodorna ur min mun denna gång, ett par väl valda meningar om svenskt medborgarskap tex…….jag älskar den tystnad som uppstår……..men hon är verkligen tålamodsprövande, och hon letar efter svagheter hon kan använda, och hon har missat varje chans att lära känna mig och min sons “bråka inte med min mor, du bara förlorar”…….

Jag hoppas att ni ser likheten i vad som kan ske och hur illa det kan gå. Vilket som är det klokare valet. Det handlar inte om att det inte är bra nog, eller fint nog. Men alla parter skall trivas och må bra. Alla har vi chans att rätta till och förändra våra liv till det bättre, när vi är redo för det. Det är alltid svårare för den som är redo och då väntar, allting känns så långsamt.

Många kramar och Britt-Kärlek