Att tänka på och ta hänsyn till

Vi har också en “mat och sov” klocka som Skalman i Bamse bara att vår heter Kroppens Organklocka som vi då borde döpa till människans “kropp-städ-klocka”

Mellan 23-01 bör människan vara sovandes för att ge gallblåsan skydd, chansen att aktiveras . Sover man inte vid den tidpunkten kan det påverka den mentala hälsan dagen efter.

Mellan 01-03 aktiveras levern och den behöver mycket energi och blod, alltså meningen att vi ska sova så att levern har tillräckligt med energi att jobba med avgiftningen.

Mellan 03-05 börjar olika organ att vakna i kroppen och behöver mer energi till olika organ och lungan fördelar energi till dessa organ. Man bör sova för att låta processen med organen jobba och gå från vilande till aktiva.

Mellan 05-07 tjocktarmen vaknar och vi bör dricka varmt. Det kan vara till hjälp för tarmen att tömma sig och bli av med toxiner.

Mellan 07-09 Magsäckens lättaste tid att acceptera mat, därför viktigt med frukost.

Mellan 09-11 har du ätit frukost mellan 07-09 har hjärnan tillräckligt med energi att arbeta 09-11, och mjälten har aktiverats och stödjer matsmältningen.

Mellan 11-13 Hjärtats tid, på lediga dagar efter att man ätit lunch kan man sova middag för att skydda hjärtat.

Mellan 13-15 Tunntarmen suger upp näringsämnen i maten och skickar ut det i blodet. För att skydda blodkärlen kan man dricka varmt.

Mellan 15-17 En bra tid att jobba effektivt på, energin från lunchen och urinblåsan är aktiv.

Mellan 17-19 Ett litet kvällsmål och dricka varmt, är till att hjälpa njurens avgiftning. Urinblåsa och njure rengörs.

Mellan 19-21 Före klockan 20 är det bra att hålla på med fritidsaktiviteter och studier, drick varmt för att skydda blodkärlen. Hjärtsäcken är aktiv och hjärtats gi är relativt järn.

Mellan 21-23 Trippelvärmarens tur, och den styr alla aktiviteter som handlar om organen och sammanför andning, matsmältning och utsöndring till ett.

wellness sign with wooden cubes - må bra bildbanksfoton och bilder