Bra att kunna

Tänk om jag hade varit mer medveten när mina egna barn var små. Tänk om jag hade förstått det jag förstår idag. Tänk om jag hade litat mer på mig själv när mina egna barn var små. Jag är i alla fall tacksam för den positiva utveckling som jag själv genomgått. En förbättring är roligare att tänka på än en förändring.

Jag lyssnar på mitt minsta barnbarn och det är väldigt roligt. Jag låter han bestämma medvetet, och ändå har mina egna barn bestämt lika mycket. Tror kanske att jag inte hade varit lika medgörlig då som nu. Så visst stämmer det att man ser lite annorlunda på saker och ting när man blir äldre.

Det lilla barnbarnet bestämde sig för senast vi var på träff med släkten, så skulle min syster ge honom mat. Dom äter båda citron och tycker det är jättegott, vi andra ser bara på. Han gör inte en min. Min dotter skulle natta honom i sin famn när han skulle sova en liten stund. Deras män skall han bara dra i skägget för båda har långt skägg.

Han har bra minne, han kommer ihåg dom, fast det är tre veckor senast. Jag talade om för sällskapet att min dotter skulle somna honom i sin famn. Som vanligt svarade hon svävande, jag bara log, och sa vi får väl se hur det blir. Det slutade med att min syster och dotter tog vagnen och gick en liten runda, när de kom tillbaka sade min dotter “tro inte att han somnade, förrän jag tog honom i min famn och vyssade honom”……ingen tittade på mig och ingen kommenterade händelsen….jag bara log.

Många kramar och Britt-Kärlek