Dags lysa upp mörkret

Som bilden visar skulle jag mycket väl kunna ha mitt hus varje år det är dags att lysa upp mörkret. Min son har smittat av sig, han är en riktig älskare av julen. Efter ett par dagar med mitt stora barnbarn, kom det fram att deras “Barnen i Bullerbynhuset” också kommer att få sig en uppfräschning av lampor och granar. Sambon fick idéer om att låta lamporna blinka i takt till musiken, så får has gnälliga granne riktigt spel på honom.

Men sen å andra sidan så gnäller hon när han klipper gräsmattan vid fyratiden. Som tur är så bor han på landet utanför stadsplaneringen, så det finns inga sådana regler för honom. Första gången jag träffade honom kan man säga att “döma människan efter hans utseende” inte riktigt stämmer in, han har lika långt skägg som tex ZZ TOP, och kör en MC som väcker hela kvarteret. Är raggare med stor bil. Men hans utstrålning den är som en ängels, han utstrålar kärlek, vänskap och är ingen fegis, han tittar i alla fall mig i ögonen när han både hälsade och pratar. Men är duktig på att inte svara när han inte vill, och markerar att man få inget svar heller.

Jodå jag har testat, vad tror ni om mig. Att mitt barnbarn på 14 år tar efter är tydligt. Deras flytt barnbarnets och dotterns har bara varit positivt för barnbarnet, allt det som vi jobbat med honom i många år ger plötsligt resultat. Han har fått ett mycket bra självförtroende, och svarar bäst av oss alla på healingen han får till sin hjälp. Så det stämmer, healing kan aldrig bli fel.

Min egen son var i min bostad för han behövde komma hemifrån och tänka efter hur han skulle göra med sitt äktenskap. Och det verkar som om han bestämt sig för att det få vara nog. Har förvissat sig om att han och hans son kan bo hos mig tills han hittar något eget, ett som passar dom. Har han riktig tur, så kan han kanske ta över min nuvarande lgh, tills det blir annat ledigt. Och han rett ut vad han behöver reda ut. Så den som kollade vem som var i min lgh, givetvis på den allmänna parkeringen, fick säkert bekräftat att det fanns en karl i min lgh, men denna karl är min SON.

Jag har en alldeles utmärkt idé om utbyggnad av älsklingsgubbens hus som saknar utrymme för att jag skall kunna fortsätta med mina fritidsintressen. En förändring kan vara svår oavsett om den är bra eller dålig. Men rådet till mig är att hålla fast vi idén, så om det drar ut på tiden för älsklingsgubben han tror han är tonåring än, och hittar återfall hela tiden, vilket kan få mig att agera helt annorlunda, och ge mig av, till motsatt håll.

Det finns många fina hus att hyra, närmare mitt äldre barnbarn. För att återgå till utbyggnaden som idé, tänk en förlängning vidare från garaget och ut till tomtgränsen och sedan i vinkel. Där kan man få plats till en hel del, önskemålet är 2 gästrum, toaletter med dusch, och så givetvis mitt kontor och hobbyrum, finns säkert plats över för ett “lekrum för de stora karlarna”. Jag kan fylla hela huset och utbyggnaden med massor med kärlek, och lite annat, bara för att det är roligt och för kolla tillbaka. Som tur är kan jag ta med mig min idé och köpa hus gemensamt med min son, möjligheterna finns bara man vill se dom och som ni kunde läsa innan, så väljer man inte sina grannar, de får man med på köpet, oavsett vad man tycker om dom.

Lille prinsen har blivit 3 månader, och han säger att han tycker om flygplan, och skall bli pilot när han blir stor. Jag har antecknat detta, så att jag inte skall glömma, bara för att kolla om det stämmer. Mitt andra barnbarn han har alltid pysslat med bilar han stoppade med att säga att han kanske skulle uppfinna, kanske skulle han bygga bilar. Får väl se vad det blir. Lille prinsen har även pratat med älsklingsgubben som han kallar för farfar P, och berättat för honom om vad som händer och sker i den lilles hem.

Så för allt skall hamna på rätt plats, får jag väl fortsätta att pynta inför att lysa upp mörkret, och använda tiden till att tänka efter hur jag vill ha mina julsaker i år. För givetvis skall jag ha upp mitt pynt, jobbigt med roligt. I år skall vi fira jul med min dotter och hennes familj, givetvis med övernattning, jag vill inte köra i 10 mil för att komma hem, med baby i bilen.

Många kramar och Britt-Kärlek