Göra allt i kärlek

Visst låter det underbart, men det är inte alltid så enkelt. Och vad är då kärlek månntro, ja det kan man undra. Jag tror vi flesta tror att kärlek alltid handlar bara om en känsla, men så är det nog inte. Jag är inte helt säker men börjar lära mig mer och mer, hur det fungerar för mig, och det ställer stora krav på mig som människa.

Att göra allt i kärlek låter enkelt, bara jag tycker om människan, djuret eller växten. Det är nog den enklare biten, men om man nu inte tycker om vi kan ta en människa som ber om hjälp, hur agerar vi då månntro. Jag har upplev sådana händelser ett par gånger, men har inte haft hjärta att bara vända ryggen till. Men jag lovar att tankarna har rusat och jag har fått lägga band på mig själv ganska så mycket, och givetvis har jag blivit tackad med skitsnack bakom ryggen.

Detta var nog ett exempel på att agera i kärlek, för vem säger att jag behöver älska människan, eller ens tycka om den, för att agera i kärlek. Jag har en sådan tur att mina ovänner håller sig på ganska så stor avstånd, skönt det kan dom fortsätta med. Och att vi är ovänner är i regel deras eget fel, jag har annat att göra än att hålla på att bråka med folk, eller tvinga en person att umgås med mig eller att tycka om mig.

Jag spenderar heller inte tid med att hålla på att älta gammalt, det som har hänt har hänt, och det kan jag inte ändra på, men jag behöver inte göra om samma dumhet tex, visst har jag också blivit besviken på en massa folk, men vaddå, de visste kanske inte bättre, och var kanske inte ens menat som jag tog upp det. Att tänka sig för kan vara svårt, allt beror på vad de har för tankar. Men visst är det enklare att förlåta vissa än andra. Och en sak har jag lärt mig om mig själv och det är att jag klarar inte av att förlåta människa för otrohet, till viss del kanske men vill aldrig ha med människan att göra mera.

Som tur är finns det gott om andra människor att umgås med och möjligheten att bestämma själv om man vill ha en respektive eller ej, vara sambo eller ej. Det finns inga lagar som man måste följa som människa inom det området. Många gånger undrar man om högre makter har lagar och regler att följa eller om de är till för oss människor, om jag inte missminner mig så står det någonstans att vi människor måste ha våra regler och lagar, för att veta hur vi skall uppföra oss.

Svaret på vilka lagar och regler som tex änglar följer är KÄRLEKEN…….det gäller säkert för de andra högre makterna också, tror jag. Det hör jag väldigt ofta och är menat till mig, när jag ifrågasätter varför saker och ting tar så lång tid, att allt har sin tid, mycket beror på människan, och så länge du gör allt i kärlek så fungerar det. Jag har inte förvandlat min kärlek utan lagt till mera om vad som kan vara kärlek, hittills har det fungerat.

Det blir lite fel när jag skriver jag, och jag känner inte att jag behöver beröm eller ta åt mig någon ära, jag är bara glad för ett positivt resultat även om det är lite segt. Att jag tycker det är segt är att jag själv gör omgående om jag behöver ändra på något, det gjorde jag även med rökningen, jag började fast jag inte ville att sluta röka. Tog faktiskt god tid på mig. Men jag tycker att en belöning har framkommit om min älsklingsgubbe, visst ja, vår älsklingsgubbe enligt prinsessan och prinsen.

Som ni har förstått har han gett sig själv ett missbruk som handlar om alkohol, jag har satt som krav på om han vill att vi skall ha en gemensam framtid kräver jag alkoholfritt, jag dricker ingen alkohol själv. Jag förväntade mig samma gamla elaka bemötande och en massa dumma uttryck, men blev glatt överraskad, även om jag känner att jag litar inte helt på honom, men vissa framsteg har gjorts, han säger bla att “jag får honom att vilja sluta med alkoholen” och nu senast “han skall eller har fixat antabus”, SUPER massor med KÄRLEK tillbaka.

Jag hör prinsessan sjunger, “morfar är en riktigt fegis, en riktigt stor fegis”, änglarna säger “han kör som katten runt het gröt”, Prinsen säger “du är faktiskt en riktig fegis, P farfar bonus, min farmor är snäll”. Visst är detta roligt men då återstår alltså för mig att få klarhet i vad detta betyder, jo då är det så här att älsklingsgubben har kör runt i den byn där jag bor, och försöker hitta ett mod att ringa på min dörr, men som tur är för honom, att jag börjat promenera när vädret tillåter men min nya kompis anpassad rullator, jodå jag har sett en vit bil för detta kommenterade prinsessan häromdagen, men jag orkade inte gå längre än dit jag gick och vände, just för att det blåste för mycket, men dagen efter var vädret bättre.

Jodå jag både känner och ser, men jag hade för mig att bilen var i silver, inte vit. Alltså fick jag tänka efter igen, jag får vissa bilder om jag börjat sammankoppla med älsklingsgubben. Nu vet jag att våra själar jobbar med sitt, så det är bara att följa med, så det ser ut som att det blir ett möte någon dag, nu när han blivit halvtidspensionär, och aporna jag virkar till småttingarna prinsen och prinsessan är snart klara. Tro för allt i världen inte att det bara är enkelt, älsklingsgubben har kompisar, och de är inte glada på mig, speciellt inte den manliga fyllehunden kallar prinsessan honom för, och den kvinnliga för fyllekärringen.

Hon väckte mig härom natten med påstående att hon trodde vi skulle bli kompisar, det beror som sagt på, TÄNKER hon också sluta dricka alkohol, för jag sitter inte i ett sällskap som bara super för supandets skull, vad fyllehunden säger är bla att älsklingsgubben skall väl inte låta mig bestämma om han skall dricka eller inte, om han verkligen skall vara ihop med mig etc. Alltså agerar inte dessa två i kärlek, och tänker inte varken på sitt eget bästa eller ens älsklingsgubbens. Detta har tagit ca 10 månader, men massor med bråk och givetvis då också ånger, men jag använde min envishet på rätt sätt, och hjälpen vet ni vid det här laget vem det är. Väntar bara på att höra något positivt från min son och min bror och deras rökning.

Många kramar och Britt-Kärlek