Hösten är här!

Ja just det, hösten, känns skönt när det är lagom väder och inte bara regnar och blåser. Nu kan man börja med att fundera på hur man skall göra inför julen och speciellt tills man kan tända ljusen utomhus. Det är alltid lika roligt och snyggt. Min granne i huset snett framför mig, dom är jätteduktiga på att få sin trädgård att se hur snygg ut som helst. Dom inspirerar mig. Dessa grannar tillhör de som också har ljus på huset, och det är bara snyggt, finns en familj till, lite längre ner på gatan som också är ljusfantaster.

Jag själv då, jo jag har också ljus, men inte på huset, tror inte min hyresvärd hade tyckt det var roligt, De tillåter inte mycket, men vi är ett gäng som tjatar varje år så de kanske ger med sig till slut. Fast i år skall vi spara på både el och pengar, det kostar givetvis inte speciellt mycket med ledlampor, och man kan faktiskt stänga av dom på dagen, jag har turen och har ett bra elavtal, men har ände fått en höjning på elkostnaden från ca 200 kr gäller förbrukning till 400 kr, och då har jag inte tänt mina smålampor i mina fönster som jag brukar göra, när det blir mörkare ute.

Sommarblommorna har bytts ut till ljung och eventuellt andra höstväxter. Jag håller mig till ljung i år. Nästa år skall jag köpa mig nya och fina utemöbler, har ganska lång tid att fundera på vad jag vill ha, finns mycket på marknaden som är snyggt. Nästa år skall jag inte ha så många olika blommor hålla mig till de som tål lite mer, jag har solen på hela dagen och det har varit mer jobbigt i sommar än någonsin, så jag tänker anpassa mig till nästa sommar, växthuset kommer ut igen till våren, då skall vi förankra det så jag slipper oroa mig för om det flyger iväg.

Tomater är alltid roligt att odla, sallad uppskattade jag mycket, provade på purjolök, den var god. Men de där mördarsniglarna, de är hopplösa. Kan tala om att jag använt massor med salt i år och tack fåglar för att ni varit väldigt aktiva med att plocka dom från gräsmattan. Fattar inte vad de skall vara i trädgården när de har ett helt fält att vara på. Jag hade sluppit de helt men jag kan inte trolla.

Många kramar och Britt-Kärlek