Lurad på våren

Ja, så tycker jag det känns, med storm och snö. Min son var hur duktig som helst i sina vårkänslor och smittade av sig på mig. Han byggde upp växthus, trä-däck och resten av uteplatsen med plast-plattor. Han frågade mig om hans skulle sätta på taket på paviljongen, så klart han skulle.

Hade turen att få köpt nytt utemöbler, för halva priset, detta har jag väntat på i ca 2 år, inte halva priset men inköpet av möblerna. Det är en hörnsoffa med högre bord, super-jobbigt att sitta och äta vid de lägre borden. Har funderat massor på om jag skulle köpa stolar och bord i stället, men nu kom beslutet helt av sig själv.

Sonen började så sina frön, här skall vi vara självgående med bland annat tomat, sallad, morötter, rädisor och paprika. Jodå tomater i olika färger, smaker och storlekar. Jag tycker bäst om körsbärstomaterna. Detta år är jag jätteglad att jag inte skall pyssla om dom, han kan vattna sina växter själv. I fjol hotade jag med att strunta i dom, om han inte engagerade sig själv.

I år hade jag bestämt mig för att endast ha 2 tomatplantor, så kan de pollinera och sallad, mina blommor skall jag ha som vanligt, nu blir det ännu finare när allt är i lika material. Alla mina påsk- och tulpanlökar i kruka åkte fram på framsidan, skall bli spännande och se hur det ser ut, finns en kruka som inte gett något liv för att klarat att stå ute, men det återstår att se.

Vi skall inte ge upp, våren kommer nog igång igen, bara vi slipper en massa snö. Barnbarnet undra nog vad som hände, från att vara vårklädd till att bli vinterklädd igen.

Många kramar och Britt-Kärlek