Min tankegång

Nu är det snart Midsommar, och de allra flesta fixar och donar, för nu skall de festa igen. Detta är en av de storhelger som jag tycker är riktigt jobbiga, alla dessa alkoholpåverkade människor, dessutom tror de att dom är riktigt roliga och trevliga. På ett dansställe är det minimalt med folk, för de flesta är hemma eller har hyrt in sig någonstans. Inte ens i yngre år lockade det mig att vara med och festa på dessa storhelger.

Numera äter jag inte ens sillen, klarar inte av ättikan, det tog ett tag att fatta, vi har vissa helger där sill skall vara med i maten, men jag har fått lära mig alternativ som passar mig. Hur jag skall fira, bara var hemma i lugn och ro, det är bara att gå en runda på byn så kan man höra alla de som inte mår speciellt bra dagen efter, om de inte har odlat ett beroende för då klarar de en dag till, men då är söndagen inget trevlig.

Men man kan hoppas på att vädret blir lika underbart som det ser ut på väderkartan, då kan det bli lite lugnare, för folk tänker inte efter, utan solar hela dagen, sedan är det fest och de somnar tidigt. Jättetrevlig midsommar, undrar vad de fick ut av det. Jodå jag har varit på massor med fester med olika namn, men festande är detsamma, och jag har tröttnat. Det gör jag på att dansa också, fast jag tycker det är jätteroligt. Visst har jag funderat på varför det är så, för att vara i hemmets lugna vrå är väldigt sällan trist.

Om jag kom fram till något, nej inte mer än att jag slipper alla påträngande alkohol-doftande folk som gärna vill kramas och prata om hur mycket de tycker om hit och tycker om dit……suck………och står och vaggar fram och tillbaka och kallar det för att dansa……..smil…….Jag är ingen älskare av de där lekarna vissa har för sig, mina barn älskar dom, men hellre lekar än alkohol………

Jag föredrar mitt lugna firande, där jag kan ta bilen dagen efter utan dåligt samvete och köra vart jag vill, och veta att jag uppförde mig alldeles utmärkt. Detta firande blir även i år utan drömprinsen, för han tillhör de som inte slutat fira dessa storhelger med alkoholintag, Kanske tillhör han dom som under kvällen kommer underfund med hur meningslöst det är och egentligen ganska så trist, Det är alltid samma människor, samma dricka, samma mat och samma konversation. När barnen var små var det riktigt skönt att kunna skylla på ingen barnvakt. Då kunde man bara sluta upp någonstans där dom hade dans kring midsommarstången och så var dom nöjda.

Trevlig Midsommar……..

Många kramar och Britt-Kärlek