Rosenkvarts

Rosenkvartsen är en väldigt vacker rosa kristall som stärker kärleken till oss själva.

Genom att bära en rosenkvarts i till exempel ett halsband, eller genom att meditera med kristallen, bidrar den till en känsla av lugn och trygghet. Precis som många andra kristaller kan även rosenkvartsen bidra till en starkare kontakt till de andliga guiderna. Rosenkvartsen bidrar med mycket kärlek, både till oss själva och till vår omgivning. Därför är den en bra kristall att köpa till dig själv då du behöver stärka din självkänsla, eller som en present till någon annan som behöver en liten kärleksboost.

Rosenkvartsen har sedan år 600 före Kristus även kallats för kärlekens sten, just på grund av kärleken och ljuset den bidrar med. De forna egyptierna trodde även att rosenkvartsen bidrog till en längre ungdom, alltså att skjuta upp åldrandet. Genom att tvätta ansiktet med vatten där en rosenkvarts legat kan vi få finare hy och, åtminstone om vi ska tro de forna egyptierna, färre synliga tecken på ålderdom.

Genom rosenkvartsen öppnar du upp ditt hjärtchakra och du blir mottaglig för den villkorslösa kärleken både vad gäller oss själva, människor omkring oss men även för jorden och hela universum. Den bidrar även till att vi lättare förlåter och accepterar både andra människor men även oss själva. Det sägs även att rosenkvartsen bidrar till högre fertilitet och sexualitet samt att den ska kunna lindra både lättare och svårare huvudvärk. Vi kan även använda rosenkvartsen då vi har svårt att sova eller vill vara särskilt uppmärksamma på våra drömmar. Där kan en rosenkvarts på nattduksbordet eller under kudden vara till hjälp.

Hoppas att ni ska finna glädje i just denna kristall, en kristall som precis som ametisten tillhör mina favoriter!