Spå i runor

När ni tänker på runor kanske ni enbart tänker på de gamla runstenarna där runorna fungerar som ett alfabet. Men visste ni att man även kan använda runor att spå i?

Det finns flera olika kategorier av runor, man kan säga att de är uppdelade efter tidsålder de används. Det vanligaste då man siar i runorna är att använda den urnordiska futharken. Denna består av 24 runor. Likt tarotkort kan runorna ha olika betydelse beroende på åt vilket håll de ligger. Jag tänker att vi kan gå in på runornas olika betydelser i separata inlägg längre fram. Runorna har tolkats tillsammans med tarotkorten så att det finns tarotkort som motsvarar varje runa. Mer om detta senare!

Runorna kan vara gjorda av olika material. Både sten, kristall, trä och glas är vanligt förekommande. Dessa har i sin tur en runa målad eller inristad i sig.

Runorna är ett perfekt verktyg att använda vid sidan av sin intuition. Runorna visar inte en exakt framtid, däremot är de ett bra stöd för att bekräfta intuitionens gåva eller ge stöd i rätt riktning. Dock är det viktigt att, precis som under en tarotläggning, komma ihåg att runornas spådom inte är någon lag. Det är alltid du själv som väljer åt vilket håll du går, om du lyssnar till råden från runorna eller om du gör helt tvärt om.

Om detta känns svårbegripligt lovar jag att du kommer att förstå mer med tiden, allteftersom jag går igenom varje enskild runa på ett djupare plan!