Vad gör dig lycklig?

Alldeles för ofta är vi missnöjda med våra liv. Vi jämför oss med andra och uppskattar inte det vi har. Alla har vi varit där, även jag.

För att bli lycklig måste vi ändra våra sätt att tänka och våra sätt att leva. Ofta glömmer vi bort oss själva i alla måsten som måste göras. Vi måste vara bra mammor, goda fruar eller makar, bra döttrar eller söner, ha fina och välstädade hus, lyckas bra på jobbet, se bra ut och lyckas med allt vi tar oss för. Mitt i vår strävan efter att hela tiden vara tillräckligt bra så glömmer vi bort oss själva. Vi tar 0ss inte tiden att lyssna på våra egna behov. Vi stressar ofta för mycket, kanske äter dåligt, sover för lite.

För att uppnå lycka är det viktigt att vi först och främst tittar på hur våra liv ser ut just nu och hur vi önskar att dom såg ut. Det kan vara bra att skriva en lista på fördelar och nackdelar med det liv du lever idag samt skriva ned vad vi önskar att vi hade mer tid över att göra. Kanske önskar vi oss bara en extra halvtimme på morgonen där vi tar en lång dusch och en extra kopp kaffe. För att uppnå dessa mål krävs det ofta att vi ändrar på något annat i livet. Kanske behöver vi gå upp tidigare på morgonen för att få egentid, om möjligt göra om schemat på jobbet eller till och med byta jobb för att kunna fokusera på något annat, strunta i att städa en dag för att kunna gå den där kursen eller se den där filmen vi vill se.

Allas väg till lycka ser olika ut och jag finns här för att hjälpa dig att finna din egen.