Välja rätt 2

Detta dåliga förhållande kan pågå i många år. Och elakheterna bara haglar över partnern, ibland är det faktiskt även kvinnor som står för elakheterna och utnyttjandet. Vi är inne på år 2022 och fortfarandet finns det förhållanden med eller utan barn som skulle avslutats, har man försökt allt för att få förhållandet att fungera och det inte blir bättre då är det mycket bättre att separera/skilja sig.

Jag tror att det största felet är att folk tänker på villan, ekonomin, andra ägodelar som de då eventuellt går miste om. Ingen tycks tänka på vad det gör med människan, barnen, sig själv eller partnern, och ändå är vi väldigt egoistiska. Varför stanna kvar i ett dåligt förhållande för att man tror att man inte har råd eller tror att man inte klarar av saker och ting själv.

Vi ensamstående föräldrar har fått lära oss, att man kan hur mycket som helst, och man har lärt sig att gallra ut, vad som är viktigt just nu, och vänta med annat tills bättre tid eller råd. Otroligt nog är det massor med saker och händelser man aldrig kommer att behöva. Men en sak har vi som är ensamstående föräldrar lärt oss, att även om det ibland kan vara tufft med allt ansvar, mår vi för det mesta alldeles utmärkt, det är ingen som klagar på oss när vi inte orkar någon dag, barnen accepterar, de förstår.

Återkommer även med en del 3………

Många kramar och Britt-Kärlek