Var lite kreativ

Jaha nu tänker jag vända något som gjorde mig ganska så irriterad och arg. Att det finns folk som roar sig med att hålla koll på en annan människa är inget nytt, men att man får grannen att går sina egna ärenden för att man gjort ett stort misstag igen, så att man blev utan körkort kan både två fundera över om det är till någon hjälp till den stackaren som bar sig dumt åt.

Att av ge löften som fortsättningsvis tycks gälla fast den ena människan finns på andra sidan är inte i mina ögon att leva vidare. Det är beundransvärt att kunna hålla sitt löfte, men när löftet ställer till det och gör det egna eller för all del den andres liv trist, tråkigt och allt annan än bra, framkallar missbruk och annat elände, då får man kanske tänka efter en gång till och ändra på inställningen och bryta det givna löftet, det finns bättre löften.

Med nattpassen på Spålive.se har jag konstaterat att på Tv:n gör de inget annat än tar död på varandra, och även finns utredningar på mord som begåtts i verkliga livet. Detta blir jag matad med, när jag känner det är nog kan bytet till Simsons vara bra. Visst är det idiotiskt , och detta påverkar mer än man kan tro, så jag skall genast åtgärda detta, om jag så skall titta på reklam. Lyssna på musik, det finns ingen sådan kanal på min TV.

Min förföljare som jag nämnt tidigare visade sig vara grannen till vår älsklingsgubbe, vuxna karlar, enligt mig värre än de kvinnliga. Jag var inte hotad, men blev illa berörd, för jag var inte helt säker på vad den personen ville i denna bil. Det var också anledningen till att jag vände halvvägs till parken, jag kunde passerat vattenhål, massor med buskar och skog, och min fantasi den fungerar alldeles utmärkt. Jag älskar dessa sociala medier, med lite detektivsjobb får man fram en hel del och ibland foto.

Visst detta får även andra om mig, men jag är medveten om det och uppför mig ordentligt i alla fall så gott jag kan. Denna människa i bilen är givetvis tatuerad över allt på den stackars kroppen, och sådana personer har jag inte positiv erfarenhet av, jag är alltid väldigt reserverad, för jag är inte dummare än jag vet att det kan vara ordentliga också. Men knappast denna kille, han är vad jag brukar kalla för “inte guds bästa barn”. Hur jag kan veta detta, har bara en känsla och intar därför reserverad hållning, alltså vände jag.

Jag hade på känn att älsklingsgubben hade sina vägar förbi ganska så ofta i mitt område och bostads ort, jag visst också att någon hade fått sitt körkort indraget, och helt plötsligt lärde jag mig vissa korts betydelse men också hur nära denna själskärlek står. Givetvis går han på antabus, men försöker ändå att dricka alkohol, dåraktigt, och rätt åt honom när han blir dålig, illamående och kräkningar. Men behåll det för dig själv, jag började undra om jag reagerade negativt på mina mediciner.

Jag blir inte sugen på alkohol, men däremot ett super sug efter mat, har du inte fattat att jag skall gå ner i vikt, jag är redan tillräckligt stor, inte ens du kan hantera mig och alla mina kilo, precis som jag har yttrat. Jodå han är skorpion i stjärntecknet, jag har bilden att han tror han håller fast mig oxen alltså i hornen, undrar om de stuckit honom. Tur är att vi står vända mot varandra och givetvis blänger vi båda, för den där skorpionen han skrämmer mig inte med sitt blängande eller tjuvnypandets, jag är utbildad på att hantera honom, har haft 36 år på mig att träna.

Då kommer jag fram till frågan, tänk om detta är meningen med livet som det varit och blivit, att det är meningen att jag skall vara älsklingsgubbens räddande ängel, även om jag inte kan tvinga någon till något så har han blivit tvungen att ta tag i sitt missbruk, och han kan skratta sig lycklig att jag inte vänt honom ryggen, för han har inga pluspoäng i sitt uppförande. Alltså finns det högre makter som har sett till att polisen stod där de stor i rätt tillfälle, för när man skall bli inom kort 63 år är det väldigt idiotiskt att inte fatta ett och annat. Jag brukar alltid ha något som gör att jag tycker synd om dom i deras dumhet, men i detta fallet finns inget.

Även om jag festat rundor själv i unga år, har jag för det mesta kunnat kontrollera mitt beteende, jag tycker väldigt illa om berusade människor. När man läser om själskärlekar så kan man läsa att de skall lära varandra något, då undrar jag om jag skall lära mig att bland de som missbrukar finns det undantag som reder ut sitt liv, men lite hjälp och massor med kärlek. I detta fallet är det ett tvång till, mitt att sluta röka, älsklingsgubbens sluta med alkohol. Och jag blir mer och mer övertygad om att det är 0 alkohol som gäller i resten av hans liv. Han skulle aldrig blivit presenterad för alkoholen.

Fast hans fru är avliden sedan minst 10 år, fortsätter han själv att leva samma trista och olyckliga liv. Vilken tur för honom att jag följde honom på sociala medier, som han dessutom dissade mig totalt på. Följer honom inte längre. Jag har i mitt minne en arg röst som säger “han vet fan inte vad han gör i fylla och i villan” detta är en av våra “högre makter”. Jodå hans “HELVETE” kom även när han blev påkommen om att hålla koll på mig. Efter detta har jag ingen egen livvakt längre.

Vad ville han då? Jag får upp kortet väldigt ofta, se bakom rådande situation, se djupare i händelsen. Jo det  han ville älsklingsgubben var att få veta om jag hade skaffat mig en ny karl. Tänk, med våra fina social medier, mobilen och internet så enkelt det hade varit med ett litet sms och orden “har du skaffat dig en ny karl”. Jag förstår mer än han har fattat, men han är ju karl (ursäkta ni som fattar lie fortare av det manliga könet), han tillhör det stjärntecknet som tror de vet bäst och mest, men jag kan konstatera att det vet han inte, inte ens sitt eget bästa.

Om jag hade svarat på smset ja det hade jag, för jag vet mer än vad jag säger eller skriver. Jag fattar också svårigheterna, därav massor med kärlek. Men var lite smart och kreativ, tex 0 alkohol har du så länge du tar antabus, dricker du ingen öl ens, inget med alkohol, är det ingen som hindrar oss från att träffas, men detta innebär inte att det går att dricka alkohol när vi inte träffas. Det är en belöning för framsteg, och en sporre att fortsätta. Högre makter har inte större krav på en människa än de klarar av, och där är jag inte riktigt överens med min Gud, han ger mig mycket svårare fall än alla andra, ojdå, det var nog egot och självömkan som vaknade.

Högre makter dömer inte, och de ger oss de chanser vi behöver oavsett hur många, så länge vi försöker, för till sist så klarar vi det. Alla går inte att rädda, men de som går kommer också att räddas. Alltså du behöver inte vara helt klar för att få träffa mig, men målet skall vara 0 alkohol, även efter antabus, som vara till efter nyår. Det finns en beställning att hämta, prinsessan hade blivit glad.  Och vad gäller löften, håll de löften du gett mig, jag vet för jag har hört, de är väldigt viktiga. Jag har inga bekymmer att hålla min löften, men för att jag skall hålla mina, vet du också att det krävs 0 ALKHOL OCH UTBYGGNAD.

Vem om skall betala, du har väl hört prinsessan, morfar betalar. I alla fall beställningen och betalningen var sluta dricka alkohol. Utbyggnaden och kostnaden har jag lagt till högre makter och de fixar detta. Det finns massor man kan ha stor nytta av när det gäller högre makter, se bara vad de åstadkommit hittills, det handlar bara om att  ha tillit, till högre makter, jag vet det är svårt ibland, men man blir inte missnöjd. Älsklingsgubben placerade mig i sitt hjärta, tur är det, för jag vänt upp och ner in och ut på det mesta med högre makters hjälp. Ibland hör jag en liten sur kommentar, det finns ingen som vet lika mycket om mig som “hon” gör.

Tänk igen om er situationer och se om ni kan vända de till positiva, det blir inte klart över en natt, men det kan vända över en natt. Oavsett vad vi människor skall vända på så har är vi alltid benägna att hålla fast vid det vi känner till och rädda för det nya. Jag kan också säga att hade det inte handlar om älsklingsgubben och hans bästa, hade jag aldrig gått med på att finnas till hands, hade aldrig släppt honom så nära som han är, fast han inte fattar det själv. Han försöker ha full kontroll på mig, vilket han aldrig kommer att ha, det är ingen som har det. Inte ens mina barn. Inte ens högre makter, men de bevakar mig, det känner jag, men de litar också på att jag gör det som är rätt.

Oavsett vad han tycker om kontrollen som han saknar, så sporrar den honom också. Och vad grannen beträffar för att hjälpa älsklingsgubben gör ni det bäst i att sluta servera alkohol, drick för all del själva, men bjud inte. Kanske behöver ni själva se över ena alkoholvanor, det är lättare att skaffa ett missbruk än vad man tror. Min fd granne som var sjuksköterska på sjukhuset, sade att hon hade många i  årsålder som kom och ville ha hjälp med sitt drickande, för att det hade eskalerat.

Och vad sambon till älsklingsgubben beträffar, hur skulle vi kunna vara/bli vänner när karlarna inte kan uppföra sig ordentligt, och jag uppskattar inte att andras karlar “uppvaktar mig” oavsett vem som skickat dom. Behåll honom själv, jag har nog med er granne. Det räcker och blir över, fast han inte har fattat det. Vi kan få hjälp med allt vi önskar, visst får vi göra vår del, ibland ganska lite. Fantasin sätter sina gränser, men det är bara att träna.  Nej, vi medium är inte dumma i huvudet, vi är väldigt klocka skulle jag vilja säga. Vi är olika och jobbar på olika vis, men alla vill vi våra medmänniskor väl.

Det är ni andra som kallar oss både det ena och det andra, som är rädda för högre makter, för någonstans måste ni veta att de finns, annars hade ni inte behövt vara rädda, eller hur? Och du manliga granne till älsklingsgubben, jag önskar verkligen att jag kunde spöka, för jag hade gladeligen gjort det för dig, och jag förstår på älsklingsgubben att det sket ett och annat med dig, känner hans leenden. Min lillasyster påstod när hon var sur på mig i unga år, att jag var nog lite häxa i alla fall. Det roliga i att säga i ilska att man skall spöka för dom är att de tror mig också, om sedan något skulle hända, så får jag skulden, så klart och då kan man börja undra vem det är som är korkad?

Äntligen har jag fått ge igen, min svärdotter har anklagat mig för en massa, och hon har livlig fantasi. Jag har inte ens tänkt tanken på hälften eller ens sagt. Detta är inget ovanligt att folk beskyller mig för. Men sonen får höra en massa tråkiga saker, så han sa till mig till sist. Detta funderade jag en hel del på. Min mor är på andra sidan, och även där tar hon parti för sina när och kära på jorden. Men har bett om ursäkt för sin dåliga förståelse på jorden och kommer med både hjälp och kärlek. Jag förbjöd henne att komma hem till mig, hon var superjobbig. Men till slut fattade även jag, hon vaktade sitt första barnbarn och han hade det inte bra i sitt äktenskap, så hon fick tillåtelse att ordna upp detta.

Min son är van vid mig, han protesterade inte, men hon fick följa med honom hem. Och en lite förbättring blev det, min mor måste fått även min svärdotter att fatta att det inte är jag utan att min mor håller på för att svärdotter är en riktig elak fru. Till och med min näbbgädda till dotter har gett med sig, för deras mormor säger “hrrrmhrrrm” som sitt kännetecken och ingen hade glömt. Hahaha. Äntligen kunde jag skylla på min mor och hon försvarade sig inte. Fick det beviset jag behövde. Allt har sin tid, och vi människor behöver olika tid på oss att fatta och förstå.

Så älsklingsgubben jag håller mina löften utan att kunna göra mer än vad jag gör. Du måste göra din egen del och det är 0 alkohol, utbyggnaden löser sig när det är så dags. Har du svårt att sysselsätta dig, jag kan komma med massor med förslag, men jag tror du är kreativ själv. Tänk efter, du måste antagligen ha ett annat fritidsintresse och vad tycker du är roligt. Jag kan lära dig virka eller sticka, kanske vill du brodera, detta kan man göra under tiden man tittar på fotboll på Tv:n. Jag kan sätta in dig i min värld, är aldrig ensam eller har tråkigt, och är knappast sysslolös. Jag har böcker som jag tror intresserar dig, eller kan bli intressanta.

Hela universum är inkopplat, i alla fall de som hjälper dig med både healing och kunskap. Oavsett om du bestämt det eller inte, av någon anledning så vet jag ditt bästa jämfört med vad du trodde själv, protesterar du, är det bara för att munnen skall glappa. Och att du har för lite att göra i din halvtidspensionering. Jodå, jag hade stigit upp och kört dig till jobb, och jag hade hämtat dig, jag vet, men jag har fått en förmåga att se bortom dumt uppförande och vad som är till hjälp i alla fall i ditt fall.

Många kramar och Britt-Kärlek