Att välja bostad

Finns en hel del att välja på, men det har verkligen blivit väldigt svårt att få bostad, även om man uppfyller alla krav som de kan hitta på. Jag har försökt att byta bostad till större, i alla fall ett rum till. Men hyresvärdarna har satt sina gränser när det gäller inkomst, max 8000 kr för en 2a, har du inte dom pengarna får du ingen lägenhet.

Skall du ha en bostad som kostar 8500 kr måste du ha 25 500 kr efter skatt. Inte konstigt att folk klagar, inte ens jag har så mycket kvar att leva på. Om jag står själv för bostaden räkna de inte pengarna som tex min son har, fast han betalar halva hyran. Står båda för kontraktet, måste båda vara utan betalningsanmärkning och ha deklarerad inkomst. Numera skall man även samla poäng, stå i kö och få poäng.

Jodå det har jag gjort, i snart 10 år hos det ena bostadsbolaget, men då har de lagt till att man måste vara aktivt bostadssökande i ett halvår innan man blir tilldelad en lägenhet. Dessutom får du inte bo hur många som helst i lägenheterna en 2a som flest 3 stycken, och då räknas även barnen.

Men jag tänker inte ge upp, vi kommer att hitta vårt boende, nu är vi inne på att hyra hus, jag känner fjärilarna i magen, jag har hört mycket negativt, men jag får väl vara modig, och lita på min känsla och min skyddsängel och de andra jag bett vara med och tala om för mig, om det blir bra eller inte.

Många kramar och Britt-Kärlek