Vad är kärlek

Ja det kan man undra, jag hör väldigt ofta, men han gjorde inte si och så, hon gjorde inte det och det. Om du inte visar på ett visst vis kan det inte kallas kärlek. Vi människor är ganska lustiga. Vi vill ha ovillkorlig kärlek, men kommer med många villkor för att få den andre att göra på visst vis.

Inte ens jag älskar villkorslöst, men småbarnen till viss ålder är ganska nära att bli älskade villkorslöst även av mig. Mitt minsta barnbarn på snart 8 månader börjar redan ta sina pennor med mig. Han låtsar bli ledsen och visar med miner och gnäll, men det döljer sig ett leende bakom försöket.

När han inte vill, blir han riktigt arg, om man trugar. Han är ett litet lejon. Nu har han blivit förkyld, eller så är det tänderna som är på gång, men han är i alla fall täppt i näsan och har feber. Han tycker inte om medicin för det, och det hörs minsann. Tur är så är han inte långsint, i alla fall inte än.

Han fick sova med mig på natten för att jag skulle slippa hoppa upp och ner. Skall fundera på om det var så klokt, en sådan liten kan sno hela sängen så man ligger på en smal bit, de sover knappast stilla. Vaknade och då trodde jag han ville ha sin napp, det ville han inte, tur min granne har sitt sovrum på andra sidan. Herregud vad arg han blev för att jag trugade.

Men visst är han värd villkorslös kärlek, fast jag blir supertrött och är glad jag kan återlämna honom till föräldrarna och vila upp mig till topp igen. Och jag skall tala om att hade han varit vuxen hade jag också satt villkor, för visst kan man älska och uppföra sig väldigt korkat, men inte utav kärlek, och det är nog endast småbarn och “djurbebisar” som kan charma och klara sig utan villkor, tror jag i alla fall.

Många kramar och Britt-Kärlek