Det där egot 1

Egot begränsar vår tankar, tänk om det verkligen stämmer att vi glömt bort vem vi är, och att egot styr och ställer så mycket att vi tappar både självkänsla och självförtroende på vägen. Tankar som “vad hon gör sig märkvärdig, tar jag på mig den klänningen så syns nog inte skavankerna på min kropp, jag är så tjock” egot klankar gärna på kroppen.

Att vara helt nöjd med sin kropp är inte alls enkelt, inte alla kan eller ens vill motionera för att motionera är det enda rätta och gör att det går fortare att gå ner i vikt, eller att man måste röra på sig oavsett orsak. De som inte kan eller orkar längre, hur gör de. Jo då har de där motions-människorna kommit på att man kan göra hur många övningar som helst som är lika bra som att springa i skogen eller att vara på gymmet.

Jodå jag har pratat med sjukgymnasten som numera heter något annat, bara för att det skall vara svårare att komma ihåg och att det skall låta bättre, en fin titel. Har aldrig märkt att man går ner i vikt eller rör mer på sig för att man har en finare titel. Nytt är visst också att allmänläkare (AT) numera heter Basläkare (BS), jag reserverar mig för att det kan vara fel, man vet som sagt aldrig.

Tänk om man kunde lära sig att lyssna på själen och bara vara, aldrig behöva vara rädd för att duga eller ens behöva förlora något, och bara vara min egen energi, och strunta i vad alla andra säger inklusive det egna egot. Tränar man mycket, så går det nog.

Börja lära lyssna på själen alltid den positiva tanken, såsom vad fint det blev, jag trivs här, jag är lycklig, jag är nöjd med vad jag själv åstadkommit och så vidare. Glöm inte att själen är den första tanken och känslan, sedan kommer egot igång. Kan kanske vara en bra idé att skriva upp om man har lite dåligt minne, men också för att övertyga sig själv om att egot ställer till mer än det gör nytta.

Själen är kärlek utan villkor, alltid positiv, aldrig dömande vill alltid vara mera kärlek och glädje. Våga vara ärlig.

Många kramar och Britt-Kärlek