Intressanta iakttagelser

När mina barn var små och hade hittat på jävelskap, var det en gång, utav några när jag var riktigt arg, och talade om för dom att det tog exakt 3 månader att säga upp lägenheten och för mig att flytta utomlands. Sonen som är 6 år äldre förde alltid talan för sin syster och sig själv. Han hade lösningar på att kontakta FBI bland annat för att få hem mig igen.

Men jag har också talets gåva och kunde ge svar på tal, nu var detta i hans tonår. Jag talade om för honom att jag tänkte prata med FBI och tala om för dom varför jag flyttat utomlands och inte tala om för just mina barn att dom inte fick veta var jag var. Han blev tyst, och var tyst i ett par dagar….. Sen sa han, “du vet väl att det är barnen som lämnar föräldrarna inte tvärtom”, jag kunde hålla masken och svarade att då fick dom skärpa sig ordentligt. Och de gjorde så gott de kunde.

Nu är sonen vuxen och har en egen son och är på väg att flytta hem till mig igen, för att reda ut lite som har hänt. Jag hade inte riktigt uppfattat allvaret i att han menade att skilja sig och ansöka om ensam vårdnad till sin son. Såklart får jag skulden för att min svärdotter inte kan manipulera honom längre och blåsa honom på än det ena än det andra. Har aldrig påstått att jag är oskyldig, men heller inte riktigt skuld till allt hon anklagar mig för. Men jag tror vad hennes bekymmer ligger numera, och det är att jag slutade ta hand om, slutade ställa upp på henne, slutade upp att vara hennes slav och piga.

Det jag hade missat var att hon har satt sig på höga hästar, lever ett högt statusliv som hon haft min son att betala för, men som till slut vaknade. Jag trodde hon skulle förstå att detta levendesätt inte passade in i vår familj, men jag drog det kortaste strået. Hon kommer inte att förändra sig förrän hon får sin läxa på den svåra vägen. Alltså skickad till sitt hemland igen, på okänt lång tid, utan man och barn. Hon tecknar kontrakt på bostad när det passar henne och tror att min son skall betala och flytta själv eller skaffa den hjälp som behövs, medan hon “tar över när alla sakerna är på plats”.

Denna gång skall hon få fixa själv, både jag och min son har erbjudit oss att ta hand om lille prinsen, medan hon jobbar. Hennes mammaledighet är snart slut för sonen vägrar släppa sina, och jag hoppas på att han inte ger med sig. Jag har i över år talat om för honom rätt och fel, och innebörden av att vara snäll, nu helt plötsligt skall han vara en lite otrevlig typ och kontra en annan människas dumheter och inte rusa fram och hjälpa henne.

Om jag inte anlitat änglarna och andra högre makter, jodå och jag har också fått förklaring på varför min avlidna mor har tjatat på mig, och jag har vägrat att gå hennes ärenden. Men har fått ge mig, för det handlade om mina egna barn och barnbarn. Jag som bara brukar be om hjälp till snälla saker har helt plötsligt bett om andra saker, men har fått till svar att det är min sons göromål i deras förhållande (själsfrände) att lära henne denna läxa. Alltså skall han var elak, som jag då kallar det för.

Lille prinsen har talat om detta för mig, att han skall bo hos mig med pappa, jag trodde de skulle vara hos mig en helg. Som vanligt har jag stor nytta av min kreativitet, och möblerar om hela lägenheten, skaffar ett litet förråd till, så att vi kan få ett datarum i mitt förråd som jag har i markplan intill min bostad, där kan min son ha sin arbetsplats. Far och son får dela sovrum.

Detta fungerar tills vår älsklingsgubbe fått tummarna loss och hjärnan att fungerar rätt och riktigt, så han kan får äran att vara tillsammans med mig väldigt mycket både natt och dag. Så kan jag berätta för honom om utbyggnaden och hjälpa honom att göra en ritning, förhoppningsvis såg han samma bild som jag häromdagen på hur det till slut kommer att se ut. En riktigt stor förvandling. Till detta behövs både pengar, bygglov, tid, lust och ork. Detta har jag lagt i högre makters händer och litar på att de fixar och donar utan att lägga mig i eller ens undra hur de skall göra. För inte funderar man på hur de gör när man beställer tid till något och vem som gör vad, man litar på att de kan eller hur.

Min son flyttar in hos mig till första advent, så jag får garanterat jul både inne och ute, men han är duktig på att hjälpa till. Och han har redan fixat ute. Skall det vara så här milt kommer väl växthuset upp igen, det är bara golvet som skall köpas så att växthuset blir förankrat. Och jag ser framemot att börja träffa min älsklingsgubbe, undrar hur länge han skall tycka synd om sig själv för sina dumheter, de blir inte ogjorde ändå. Och det skall bli mig ett sant nöje att även träffa på hans granne “grodan” som påstår att jag kommer att ta livet ur honom, skitsnack, han är bara otroligt onödigt rädd av sig, och reagerar som en groda när det viskas i hans öra. Men andra blir glada.

Han borde vara glad för att han är så rolig att andra skrattar i hans sällskap. Igår kom han på att jag inte gick in i deras sängkammare, så han skulle inte lämna just det rummet, men det tar jag med en nypa salt, för han tillhör det manliga könet och det finns vetenskapligt bevisat att dom glömmer. Och om ett par dagar har han glömt. Lilla groda, så bra du börjat motionera. Jag bara bad dig om hjälp med din granne, du vet. vår älsklingsgubbe, hjälpa honom så att han hör av sig, det är som lilla prinsen och prinsessan säger, vi behöver honom, och har inte tid med att han begår dumheter hela tiden.

Jag är mycket nyfiken själv på alla lösningar, men få vänta och se hur “bäst för alla” ser ut. Men ett vet jag, jag blir nöjd i alla fall. Och det är jag övertygad om att alla blir till slut, vissa har läxor att lära andra har bara glädje att se framemot. När det gäller läxorna tror jag att man kan om man bara lyssnar på vad som är rätt och fel, kan undkomma någorlunda enkelt och inte alltid så hårt, men det är nog upp till var och en. Du lilla groda, jag gör det i kärlek, därför fungerar det och räkna med att högre makter är med mig. Jag vet inte hur och kan inte lära ut, men att kärlek är inblandad det är jag säker på, tänkt på att kärlek innefattar mycket. Visst sa jag något om att du slapp om du fick älsklingsgubben att höra av sig, eller har du glömt?

Många kramar och Britt-Kärlek

snö, kall, vinter-, groda, extrem sport, leksak, vintersport, roligt, kermit, friåkning