Nytt år och nya möjligheter

Jag har tagit vara på en månads gratis abonnemang på Storytel, och lyssnar på boken Djävulsdansen – Bli fri från medberoende en guide av Anna Söderlund och Sanna Lundell. Denna rekommendation fick jag via nyhetsmorgon och guiden är väldigt bra, en del nya saker för mig att lära.

Nej, jag kommer inte från någon missbruks-familj ej heller någon partner som jag stannat kvar hos. Ingen av mina syskon heller. Men min minsta syster har ett stort intresse av missbukande individer och har jobbat inom både det ena och det andra. Jag träffade ungefär samma folk, när de var på de dansställen jag var på. Och sladdrar gör alla, ganska roligt när min lillasyster ringer till mig och frågar om jag har något gemensamt med en viss herre.

Men det var bara han i hans egen fantasi som tyckte en massa och givetvis spred en hel del lögner om mig. Så mycket att andra missbrukare ifrågasatte det till min syster. Dessa är inga hemmasittandes missbrukare, dessa hade förlorat allt. Men dansa kunde dom. Och jag kunde inte ens anklaga dom för att vara berusade, inte all drog syns. Då fanns anledning till att neka de vanligt helg-festande individerna som knappt kunde stå på benen och be dom återkomma när de nyktrat till.

Jag och min lillasyster har pratat mycket om missbrukare och problemen kring detta, jag har fått en hel del kunskap. Men jag har en hel del naturligt, min syster frågade varför jag inte jobbade med missbrukare, och jag svarade att jag idiotförklarade dom och hade ingen större lust att ha ett helt koppel med den kategorin efter mig, det räckte med de som kallades “normala”. Hon testade min teori på folket hon träffade och pratade med, och de höll med, de var idioter som ens började med drogandet, och de hade precis som jag ett val från början, men de lockades av spänningen.

Det var mer livat, roligt och det hände en massa som på avstånd såg roligt och intressant ut. Dessa killar hjälpte inte ungdomarna till att fixa droger, men det fanns andra som gladeligen ställde upp. Boken som jag lyssnat på tar bland annat upp om otrohet, och att bli lämnad.

Enligt de i boken är det just vad missbrukaren är, otrogen varje gång de väljer sin drog, lämnar och bortprioriterar sin käresta/barnen när de väljer drogen i stället. Alla kan bli beroende det handlar mycket om vad som kan trigga igång och hur stark man är, jag kallar det för kunskap och veta sitt bästa jag. Att hålla på att förstöra sitt liv i många år, när man egentligen vet att gör fel, och har det som ursäkt för att fortsätta, när det är enkelt att välja om och göra rätt.

Har man missbrukat i många år, har man ett litet helvete att sluta, och många återfall. Men att tro att man skall bli ursäktad att köra bil drogpåverkad och utsätta andra och sig själv för fara, när det finns tex mobiler, internet, sociala medier där man kan välja själv om man vill svara eller ej. Att diskutera med en drogpåverkad individ vet väl alla vid det här laget att det är lönlöst. Men det framkommer även i boken att tex en alkoholist är den största egoisten som finns.

När man sänder ut mycket negativa energier och negativ karma, är det som en bommerang, det kommer tillbaka med besked, sänder du ut positiva kommer det också tillbaka. Ni som undrar om älsklingsgubben, så har jag lämnat honom åt sitt öde, han fick till årsskiftet på sig att sluta dricka alkohol, nästan ett helt år, och detta struntade han i och visst låter (surar) han, men när man inte brukar allvar med antabus och annan hjälp som finns, då är man heller inte redo att sluta missbruka, och passar då inte in i mitt liv, älskad eller ej.

Men jag älskar inte den person som han blivit, utan en annan som fanns för 36 år sedan och valde bort mig redan då. Det var inte meningen att hans liv skulle sluta som missbrukare, det triggade igång det hela. Grodan och hans fru skulle visst också skärpa till sig, jag önskar dom lycka till. Hoppas att dom klarar av att minska sitt intag av alkohol, för älsklingsgubben tillhör de som aldrig skulle smakat och kan inte ens dricka lite, för han kan inte hantera alkohol på vettigt sätt, om det nu finns något som heter så.

Jag hade tänkt skriva lite om våra 12 olika universella lagar som finns och den första heter Lagen om enhet.

Många kramar och Britt-Kärlek