Reflektera 3

Jag har alltid önskat mig ett slott eller en herrgård, där jag kunde ha olika rum ståendes, lediga för övernattande gäster. Av någon anledning så har jag aldrig blivit förärad med något av dessa bostäder, konstigt. Hur det än är så har jag ändå alltid plats över till övernattande gäster.

Jag har för att komma in i bostadskö, bott i en liten etta, mitt barnbarn var då 3 år, han skulle vara hos mig och sova över. Nu har han sina diagnoser och förändring kan vara lite till bekymmer för honom. Men inte i min nya lilla lägenhet. Han satt på min säng och såg sig omkring och plötsligt sa han……”var är ditt rum mormor?”, I detta rummet där du är, näää, det är mitt rum, fick jag till svar. Då undrade jag om jag fick vara på toa, och det godkände han.

Han hade inga bekymmer att acceptera förändringen på min bostad, numera kan han ha mitt sovrum när han hälsar på, för jag har gjort mitt vardagsrum till hobbyrum, och där har jag en dagbädd. Det tog mig ca 3 år att få hyra den lägenhet jag ville. Det enda som jag kan klaga på att jag har en trafikerad väg på baksidan, och de kör som tokstollar. Oturligt nog är det en genomfartsväg, så emellanåt är trafiken ganska kraftig och givetvis störande.

Jag har även turen att äga förmågan att kunna trivas överallt, men kan sätta mig på tvären när vissa erbjudande kommer. Knappast jag vill bo i skogen, hade aldrig vågat gå ut efter mörkrets inbrott. Inte vill jag bo mitt ute på en åker i heller, fy vad där är mörkt på kvällen. Min gudfar bor mitt i skogen, och jag har kört från honom när det är mörkt, den ena gången inbillade jag mig att bilen bakom var ute efter mig, och jag fick banna mig själv för att vara dum, givetvis bodde den människan i ett hus ganska snart efter mina knäppa tankar, men gissa om jag var glad när jag kom till upplysta byn. Alltså inte skogen.

När det väl kommer till kritan så hade det väl spökat både i slottet och i herrgården, men det hade jag nog reagerat annorlunda på, tror jag. Nej, jag tittar inte på skräckfilmer eller våldsfilmer heller eller läser sådana böcker, har alldeles för livlig fantasi för det.

Men ett hus som ligger ombonat av lite träd och givetvis massor med blommor, hade varit underbart. Har mina önskemål om egen pool, vad skönt, ett måste är uterummet, älskar uterum, egen tvättstuga och diskmaskin. Att fixa sådant i min hyresbostad kostar för mycket utan att man får något igen, men pool fixade jag till barnbarnet så den är passande till mig också, det är bara fantasin som sätter gränser, och jag älskar att vara kreativ och att få saker och ting gjorda, det gör sig inte själv precis.

Många kramar och Britt-Kärlek