Reflektera 4

Hur det nu än är med detta reflekterande finns det hur mycket som helst. Förhoppningsvis fastnar man inte i tänkandet utan kan gå vidare i sitt liv. Ibland är det bra att tänka efter innan, ibland är det bra att agera och inte tänka så mycket.

Vi människor oroar oss för mycket, än det ena en det andra. Sluta med det kan man läsa, visst, men hur enkelt är det. Jag har två barn och jag slutar tydligen aldrig att oroa mig för dem, dessutom har jag barnbarn att oroa mig för.

Visst är jag känslig, det har jag alltid varit, och det har knappast blivit mindre. Ibland känner jag mer än vad jag förstår, och kommer underfund med att det är inte alltid mina egna känslor. Jag har lyckats att lära mig att koppla bort mig själv när jag har samtal med mina kunder, tänkt om jag kunde göra det också när det gällde att oroa mig för mina barn och barnbarn.

De lever ändå trevliga liv, men det är vad andra människor kan utsätta dom för som gör så ont även om jag fattar att de också har lärdomar genom livet. När man ändå är klok och tänker kan man väl göra vettigt i sitt liv också, man måste inte hålla på i samma bana, bara för att man hamnade där eller växte upp sämre än vad som var menat.

Man ska inte skylla på andra om det inte är andras fel, eller ha som ursäkt att jag blev lurad, olycklig eller vad man nu har för anledning att göra vissa saker, men ta tag i eländet, gör er av det och lev ett bättre och roligare liv. Visst kan det bli lite ensamt till att börja med, men man vinner i längden och får ett trevlig liv. Våga bryta en dålig osund bana och hitta bättre.

Jag har aldrig velat träna, men har alltid varit ute och dansat minst 1 gång i månaden, fyra timmar i sträck med paus när orkestern hade paus. Nu måste jag oavsett vad jag tycker röra mer på mig, jag köpte ett promenad-band, för att jag är känslig för vädret och blåser det för mycket tar det minst hälften av min ork känns det som, vara ute är en sak, men att vara aktiv är en annan. Och det där promenad-bandet skall användas och kombineras med yoga…..Jag skall bara komma igång………Jag får väl plocka fram min envishet och använda den……..och tänka bättre än vad jag gör idag…….tex Vad härligt att börja träna………

Många kramar och Britt-Kärlek

man standing on stone looking at sunset