Tankar väcker tankar

Jag har underbara grannar, de får mig att känna mig trygg och omtyckt, ganska roligt egentligen för gatan jag bor på i våran länga gånger 2, tvättstugan delar oss, är nästan alla ensamstående pensionärer. Det har börjat komma in lite yngre människor, men standarden är inte tillräckligt hög. Jag pratade med vår snygge vaktmästare och fick gratulerat honom till hans tredje barn, en liten tjej, och han hade valt en helt annan bostad även om han skulle hyra. Den lägenhet han hade valt har tvätt, tork och diskmaskin inne i bostaden och kostar 2000 kr mer. Han är i 40-45 års åldern.

November månad innebär att julfilmerna visas på TVn, och det är så härligt, kärlek på högsta nivå. 2 filmer om dygnet, men repriser kan få mig att vara väldigt kärleksfull, även till den som knappast förtjänar det. Vilket leder mig in på älsklingsgubben som står på minus sidan. Han trodde mig inte när jag varnade honom angående körkortet, jag vet att han hörde vad jag sade. Men han trodde han visste bäst och kunde manipulera lagen och polisen. Eller så satte han sig också på höga hästar, för det är ganska så otroligt att han klarat sitt körkort i 45 år, om han haft körkort sedan han var 18 år. Så det året han fyller 63 har han mist förståndet helt och kör bil med alkohol i kroppen.

Blir jag förvånad för att han gärna skulle vilja påstå att det är mitt fel, knappast, för jag har i hans värld funnits där i 36 år, och min bostadsort har knappast varit längre från honom än vad den är nu. Men den kan bli, om det fortsätter så här, han hittar på en massa undanflykter för att han en chans att dricka sin älskade alkohol, och vill med det påstå att han menar allvar med mig. Ursäkta att jag misstror. Det krävs mycket mer än bara ord. Tänk efter vad dina egna handlingar innebär, du kollar mig så att det inte finns andra karlar i min värld, men hur är det i din egen värld, hur många kvinnor har du där, som du så kallat är “kompis” med.

Läs här nu och lägg det på minnet: Du riskerar att supa bort mig, dina barn, ditt barnbarn, ditt halvtidsjobb och ditt hus. Alltså slutar du ditt liv som hemlös alkoholist. Du behöver inte kämpa så mycket på denna väg, så det är verkligen dags att välja och välj rätt denna gång. Så sluta med din självömkan, ta dig i kragen, använd din berömda envishet, du vet ju bäst eller hur? Då borde du också veta att du är på fel väg och har varit i många år. Det tog mig ca 3-4 gånger att yttre att du har för mycket alkohol i blodet, men lyssnade du, nej, vad hände…….det tog i månader ca 2, hur lång tid tror du det tar för resten att bli verklighet, om du fortfarande skall nonchalera?

Jag har mitt ansvar i hans räddning, och det tar jag och har tagit. Det är inte jag som väljer eller gör fel. Även om mitt liv inte blir en dans på rosor, och utan motgångar, så blir det betydligt bättre än en som väljer fel. Och jag vet varför mitt liv kan vara lite besvärligt emellanåt, men jag kan också vara beredd på ett annat sätt. Jag läste om tvillingsjälar och själsfränder och hittade en förklaring som kändes helt OK för min del, en acceptabel och det lyder så här.

Förstår jag rätt så behöver det inte vara ett kärleksförhållande till någon utav dom, det kan lika bra vara till exempel syskon, förälder, kompis.

En och samma själ som delat itu, varandras spegelbilder = tvillingsjäl, och det tycker jag stämmer in bra på att man är tvilling, och tänkt att det finns en till som jag, världen kan vara lycklig….smil……

Två separata själar som har träffat varandra och kommit samman på sådant sätt att det känns ödesbestämt. Vi är lika, kompletterar varandra på ett ovanligt utmärkt sätt = själsfrände. Hmmmm skulle jag vara lik min älsklingsgubbe……dt är bättre han är lik mig……smil

Jag har börjat tro att bättrar man sig kan man slippa undan med rena förskräckelsen, det är som att köra för fort, man vet att det kan bli böter, skärper man sig och håller hastigheten, behöver man inte oroa sig och det blir inget straff. Våra läxor i livet behöver därmed inte vara så hårda, jag tror att vi inte tänker oss för ibland och då får man sig en lättare läxa för att väcka en så att man inte gör det till en vana att sluta tänka. Jag tror inte att man har svårare läxor i livet om man bara tar reda på, informerar sig om händelserna som uppstår, lyssnar på budskapen som vi alla hör men nonchalerar, så tror jag vi kan undkomma med en bra kunskap, och ingen är bättre än den andre, men kan vara klokare och smartare.

Jag är i behov av trygghet, därmed också trygghet i mitt boende. Detta har jag skaffat mig själv, genom att betala det jag skall betala. Sköta mig ordentligt, nu får jag min son och barnbarn boende hos mig (barnet är svensk medborgare) vilket gör att jag har ett val, antingen tar jag med min idé om utbyggnad till ett annat hus och skaffar det gemensamt med min son, hyr ett hus gemensamt med min son, skaffar oss ett generationsboende på det sättet, eller så blir det älsklingsgubbens hus och utbyggnad på det. Jag har fått order om att hålla fast vi idén för den är alldeles utmärkt och den idén går att flytta. Oavsett hur mycket en annan människa tror att den bestämmer över situationer eller människor, så blir man förvånad när den andre bara dansar till musik……

Just med boende är en sådan situation som det finns ingen mer än jag själv som vet hur det blir, och det beror på min älsklingsgubbe. Tiden börjar rinna ut, jag är inte mer än människa och dålig på att prioritera mig själv, men ibland lyckas även jag med det. Jag tränar nästan varje dag, och det är inte så enkelt som det kan låta att prioritera bort min älsklingsgubbe, men han gör precis tvärtom än vad han lovar för tillfället. Du utmanar ödet, min käre älsklingsgubbe, och du får också ta smällen, ännu en gång, det ligger nog mycket i det min son säger “skall du ha med min mamma att göra, bör du veta vad du gör och varför” och “bråka inte med min mamma, du bara förlorar”.

Det kan jag skriva om en annan gång…….

Många kramar och Britt-Kärlek

hand, växt, kvinna, blomma, kronblad, fötter, kvinna, ben, fot, rosa, närbild, människokropp, avslappning, spa, salong, tå, blomster, pedikyr, behandling, wellness, blommande växt, mark växt