Vem bestämmer fortsättning 1

Vi har fått alldeles utmärkta hjälpmedel att lära känna andra människor, varför då envisas med att allt skall gå till som det gjorde förr. Det som är intressant med sociala medier är att folk tror att de kan uppföra sig som om de aldrig fått lära sig hur man bemöter en annan människa, jag har som många andra provat på det där med dejting-sidor, och träffat på olika typer av människor men min känsla var övervägande att folk inte orkade gå in och duscha för att sedan gå utanför dörren och träffas.

Som tur är finns det alltid undantag, men när man via sociala medier träffar på personer som man trots allt känner sedan många år tillbaka, och inte ens de orkar ta sig till en mötesplats, eller ta emot en inbjudan så att man kan träffas, då börjar jag undra vad ha hänt med folk överlag. Gnälla och beklaga sig kan dom, men ordna upp sitt liv och välja ett bättre val, en bättre väg och leva ett bättre liv, är inte jobbigare än att ödsla sin egen energi på att vara negativ och gnälla.

Dessutom vill dessa människor gärna använda andra människors energi, börjar lägga sig till med ovanor som inte är bra för hälsan, men tror de vet bättre än både sjukvårdspersonal och högre makter. Det de blir är bara mer negativa, mera gnälliga, mera avundsjuka/svartsjuka och gör inte bara livet trist för sig själv utan även för andra. Jag har pratat med människor där hela deras liv slagits sönder, dessa människor har jag träffat när jag väntat på bussen vid speciella platser. Jag pratar gärna med folk utan att döma behandlar de som individer detta uppskattas, för de var som jag en gång, men valde fel väg och hade ingen som vågade eller ens orkade bry sig så mycket att de försökte få in dom på rätt bana igen eller gav dom helt enkelt en blåsning med slutorden, du vet var jag finns om du skulle komma på bättre tankar.

Även dessa människor gjorde ett val en gång, och blev blåsta på hela härligheten, dåligt äktenskap, barnen på sitt håll och jobb/företag kraschat. Då valde de spriten som bedövningsmedel, och ingen reagerade, ingen varnade och plockade fram fakta och helt enkelt tjata om detta. Jag är kan om jag vill och känner för det dricka alkohol, men det har blivit en vana att inte göra det, jag känner mig friare och kan köra iväg när jag vill utan att tänka på vad jag druckit. En riktigt skön frihetskänsla.

Mina barn har hört mitt tjat i hela sina liv både på droger och sprit, de är i åldern fest fortfarande men inte riktigt lika mycket som förr, och jag är inte sen att kommentera. Men när folk får veta av läkare att i blodet är det för mycket alkohol, har varit på sjukhus för operation, börjar få dåligt “ölsinne”, blir berusad utan att ha kontroll, men fortfarande är riktigt envis att man har allting under kontroll och vet bäst själv……..de varningsklockor jag brukar lyssna på de klingar riktigt högt, och man håller på att försöka manipulera allt som kommer i sin väg, då undrar jag om det trots allt inte stämmer att “man super bort sina hjärnceller” och de ersätt aldrig igen.

Jodåå, jag vet vem människan är, och det gör mig ont i hjärtat att fått veta att det verkligen har gått alldeles för långt innan jag fick veta, nej, denna människa gör allt han kan för att försöka gömma sig för mig, ljuga mig full, nej ingen högre makt kommer att sammanföra oss, då får vi jobba för det själva. Och JA, han är min själskärlek, jag har frågat andra medium, och får till svar “han är definitivt själslig kärlek“. Efter många om och men har jag lyckats lära mig att inte rusa med huvudet in först i eländet och ta kommandot, för att hjälpa. Han tillhör givetvis inte de enklaste av männen, men vad hade jag väntat mig, som sagt jag har en del att prata med vår Fader den dagen jag finns på andra sidan.

Jodå han har gjort bort sig ordentligt, jag både hör och ser mer än vad som framgår, och till hans nackdel…….men när jag kollade upp hur de resonerar idag angående spritmissbruk, kan jag läsa att när man slutar med alkohol tar det 3-6 månader för att bli av med suget och det finns alldeles utmärkta tabletter att ha till hands när man känner att ett återfall är på gång, vissa klarar av att dricka 1 öl till maten, men inte 1 av varje alkoholdryck som finns på samma kväll…….man skall aldrig underskatta proffs hjälp.

I mitt område kan jag läsa mig till att änglarna kan inte hjälpa människor att sluta upp med att missbruka, den dagen de själva slutar, då är hjälpen där omgående, jag har varit rökare, har varit rökfri i 5 år och jag har varit imponerad av att jag inte ens en enda gång har haft lust att röka, ibland tycker jag det luktar gott ibland mindre gott, men hostar jag jag varje gång röken kommer mitt håll, men jag hostar även när de eldar i sina öppna spisar och när bönderna plöjer och det flyger jord-moln.

Givetvis kommer det att finnas en fortsättning på detta, jag är lika nyfiken själv hur det går…….jag tror att envishet mäter envishet och jag vet att jag är strået vassare, jag har bara en del saker att bestämma mig för………

Många kramar och Britt-Kärlek