Vistas i naturen

Vi mår bara bra av att vara ute i naturen, jag skal rada upp 5 skäl att vara ute mera.

  1. Man hjälper inumförsvaret, barrträd delar med sig av ett ämne som stärker vårt inumförsvar, kanske är det dags att ta in “riktig gran” igen och slopa plasten. De som fortfarande köper blomgrupper och ger bort till jul, brukar få med en barrväxt, tänk vad bra det blev, hälsomässigt.
  2. Påta i jorden, det finns ett änme i jorden som heter mycobakterium vaccae, den är flyktig, men när vi jobbar ii jorden andas vi in den och den hjälper att hålla depressionsymtomen borta. Så odla på oavsett om det är på balkongen, tänkt på välbefinnandet och självodlade grönsaker tex.
  3. Att vara vi havet, det är anledningen till att vi, ja, nästan alla vill bo nära havet och kolla över horisonten, vi mår bra av det. Altså det har inget med pengar eller hus att göra, det är havet som lockar till välmående.
  4. Givetvis blir vi smartare att vistas ute i skog och mark. Kan vi unna oss tre dagar i naturen så löser vi våra kreativa uppgifter de lärde tror 50% bättre. Man skulle provat på rådet att campa innan högskoleprovet och sett om det hade blivit bättre resultat. Vi stressar mindre, sover bättre och får bättre dygnsrytm om vi sover utomhus, det säger man för det mesta om små barn, de får gärna sova i sin vagn utomhus.
  5. Vi får även bättre självbild och då också bättre kondis, vi flesta måste ta oss till parken, skogen etc, och då kan man inte alltid köra bil. Man rör på sig mera, givetvis blir man brun av att visstas mycket ute, ser alltså friskare ut. Som tur är så blir man också friskare.

Många kramar och kärlek